Mercedes zag meer kansen in de kwalificatie: 'We kregen last van oververhitting' Formule 1
Formule 1

Mercedes zag meer kansen in de kwalificatie: 'We kregen last van oververhitting'

Mercedes zag meer kansen in de kwalificatie: 'We kregen last van oververhitting'

Mercedes-topman Andrew Shovlin is tevreden met de ontwikkeling bij het team. Zo lijkt het stuiteren van de wagens een stuk beheersbaarder te zijn geworden. George Russell wist zich zodoende als vierde te kwalificeren voor de Grand Prix van Spanje. Lewis Hamilton zette zijn bolide op de zesde startpositie neer. Toch had Shovlin stiekem gehoopt op nog meer tijdswinst.

'Het is frustrerend om niet dichter bij de kop te zitten', begint Shovlin na afloop van de kwalificatie in een persbericht van Mercedes. 'We hebben duidelijk vooruitgang geboekt met de auto, maar we kregen een beetje last van oververhitting in de laatste sector. Als dat eenmaal begint, genereert het glijden meer temperatuur, waardoor het probleem zichzelf verergert. Dat verklaart een groot deel van het gat.'

Mercedes moet werken aan afstelling

Verder denkt Shovlin dat er ook nog wat moet gebeuren aan de afstelling van de Mercedes. 'Het is een heel ander pakket dat we hier hebben gebracht en we zijn nog aan het leren hoe we er het beste uit kunnen halen. We kijken uit naar de race. Onze longrun zag er competitiever uit dan onze ronde op vrijdag, dus hopelijk kunnen we de auto's voor ons onder druk zetten.'

Tijdens de race zal de hoge degradatie van de banden zorgen voor interessante strategieën, verwacht Shovlin. 'Gezien de gaten die we in de laatste paar races hadden, hadden we nooit verwacht dat we die in één keer zouden dichtrijden. Hoewel we niet tevreden kunnen zijn met de vierde en zesde plaats, is het in ieder geval bemoedigend dat we een auto hebben die zich op een meer voorspelbare manier gedraagt en dat we stappen in de goede richting aan het maken zijn', sluit Shovlin af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws