Shovlin: 'Binnen twee races progressie boeken om nog enige kans te maken' Formule 1
Formule 1

Shovlin: 'Binnen twee races progressie boeken om nog enige kans te maken'

Shovlin: 'Binnen twee races progressie boeken om nog enige kans te maken'

Voor Mercedes was het een weekend met twee gezichten. George Russell wist goede punten te scoren tijdens de hoofdrace in Imola door als vierde over de streep te komen. Aan de andere kant kon Lewis Hamilton geen punten behalen voor de Duitse renstal, doordat hij als dertiende finishte. Mercedes weet dat het team een betere auto moet leveren aan haar coureurs.

Toto Wolff is dan ook spijkerhard in zijn oordeel over dit weekend. 'Het is duidelijk dat we hard moeten werken om een snelle auto te leveren aan onze coureurs', zegt de Mercedes-teambaas in een persbericht. De Oostenrijker zag dat het team meerdere fouten maakte gedurende de zondag. 'We moeten naar dingen gaan kijken voor de race in Miami. We moeten de auto beter begrijpen en ontwikkelingen op de bolide zetten om onze problemen te verhelpen.'

Shovlin: 'Tijd onze grootste vijand'

Ondanks de problemen bij de Duitse renstal kan Mercedes ook terugkijken op tenminste één positief resultaat. 'Het was een fantastische race van George, waardoor we tenminste nog een aantal punten mee naar huis kunnen nemen', zegt Andrew Shovlin. De ingenieur zag wel dat het team foute keuzes maakte in de afstelling van de auto. 'We hadden de afstelling voor de regen nog op de auto zitten toen het al droog was. Het was heel knap dat hij Valtteri (Bottas, red.) achter zich wist te houden, maar het verklaart wel waarom hij niet dichter bij Lando Norris kwam.'

Voor Hamilton was het vanaf het begin af aan al een lastig weekend. Tijdens de start van de race kon de zevenvoudig wereldkampioen nog een paar plekken winnen door een incident met Carlos Sainz en Daniel Ricciardo, maar daarna ging alles weer mis. 'We hebben nog heel veel grote problemen op de auto zitten. Als we dat weten aan te pakken dan kunnen we veel snelheid winnen, maar tijd is onze grootste vijand op dit moment. We moeten in de komende twee races progressie boeken om nog enige kans te maken dit jaar', aldus Shovlin.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws