Marko dankt topresultaat Red Bull in Imola aan moed: 'Alles werkte' Formule 1
Formule 1

Marko dankt topresultaat Red Bull in Imola aan moed: 'Alles werkte'

Marko dankt topresultaat Red Bull in Imola aan moed: 'Alles werkte'

Helmut Marko is zeer te spreken over het eindresultaat van Red Bull Racing in Imola. De Oostenrijkse adviseur zag zijn renstal zegevieren tijdens de thuisrace van Italië, en wijst naar de upgrades die doorgevoerd zijn. Hij vindt daarnaast dat allebei zijn rijders uitstekend werk geleverd hebben tijdens de Grand Prix van Emilia Romagna.

'Ik denk dat het doorslaggevend was dat we ondanks die ene vrije training toch de moed hadden om onze upgrades door te voeren', geeft hij na afloop vrij bij Sky Deutschland. Red Bull wist dat het maar één vrije training had om te checken of de wijzigingen aan de RB18 het gewenste effect hadden, maar die ene vrije training was alles wat ze nodig hadden: 'Alles werkte.'

Met die wijzigingen ging Red Bull het vierde race-weekend van het jaar in, en dat resulteerde in de eerste één-twee van de Oostenrijkse renstal sinds 2016. Marko geeft aan dat de aerodynamische afdeling van de renstal voor het resultaat te danken is: 'Daarom staat onze aerodynamicus dit weekend op het podium', meldt hij tevreden.

Marko: 'Een makkelijke dag voor Verstappen'

Max Verstappen wist zorgeloos naar de overwinning te rijden in Italië, zag ook de adviseur: 'Het was een makkelijke race voor Verstappen. Sergio Pérez deed het daarnaast ook goed. Dit was het juiste antwoord na Melbourne', concludeert hij. In Australië viel Verstappen nog uit, in Imola sloeg hij keihard terug door de sprintrace én de hoofdrace te winnen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws