Jordan ziet transfer Hamilton naar Ferrari werkelijkheid worden: 'Lewis heeft verandering nodig' Formule 1
Formule 1

Jordan ziet transfer Hamilton naar Ferrari werkelijkheid worden: 'Lewis heeft verandering nodig'

Jordan ziet transfer Hamilton naar Ferrari werkelijkheid worden: 'Lewis heeft verandering nodig'

'Er is maar één plek waar Lewis Hamilton naartoe kan, en dat is naar Ferrari', aldus Eddie Jordan vorig jaar in april. Enkele dagen geleden, zo'n tien maanden later, is de voorspelling van de voormalig teambaas van Jordan Grand Prix waarheid geworden. De zevenvoudig wereldkampioen verhuist daadwerkelijk naar Maranello, waar hij vanaf 2025 op jacht zal gaan naar zijn recordbrekende achtste wereldtitel.

Jordan liet zijn enthousiasme maar al te goed blijken toen hij in april vorig jaar speculeerde over een hypothetische overstap van Hamilton naar Ferrari. 'Lewis heeft zonder twijfel het talent, waardoor het een match made in heaven zou zijn. Ik ben van mening dat Ferrari een verandering nodig heeft, maar ook Hamilton kan dat gebruiken als hij verder wil gaan in zijn zoektocht (naar zijn achtste wereldtitel, red.)', zei de inmiddels 75-jarige Ier toen tegenover Express Sport. Zo meldt The Irish Post.

'Lewis heeft verandering nodig. Dat zal zijn mindset, motivatie, initiatief en plezier ten goede komen', ging Jordan verder. 'Als voormalig teambaas zag ik in het verleden hoe anders ze bij Ferrari te werk gaan. Ik zou het fantastisch vinden om te zien hoe Lewis zich in die omgeving gedraagt. Daarbij zou hij ze werkelijk kunnen wakker schudden en in een andere richting kunnen stuwen. Hij kan ervoor zorgen dat de kleine problemen waarmee Ferrari te kampen kreeg, zouden verdwijnen.'

Een droom die in vervulling gaat voor... Jordan

Zelfs wat betreft de termijn had Jordan het bij het rechte eind. 'Ik zou Lewis graag een jaar of twee bij Ferrari aan het werk zien voordat hij met pensioen gaat. Het zou een fantastisch verhaal zijn. Het is mijn droom, maar ik weet ook dat het zeer onwaarschijnlijk is.' Wat blijkt nu: de transfer zit er (in 2025) wel degelijk aan te komen, en dus gaat de droom van Jordan alsnog in vervulling.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws