Voormalig wereldkampioen weet het zeker: 'Hamilton gelooft niet meer in Wolff' Formule 1
Formule 1

Voormalig wereldkampioen weet het zeker: 'Hamilton gelooft niet meer in Wolff'

Voormalig wereldkampioen weet het zeker: 'Hamilton gelooft niet meer in Wolff'

De transfer van Lewis Hamilton naar Ferrari blijft nazinderen en roept, buiten verwondering en jolijt, ook veel vraagtekens op. Journalisten, (ex-)coureurs en voormalig wereldkampioenen reageren massaal op het baanbrekende nieuws. De laatste in dat rijtje: Jacques Villeneuve, die zijn licht laat schijnen op de overstap en ook meteen de vervanger van Hamilton bij Mercedes naar voren schuift.

Hamilton gaat in 2024 zijn twaalfde en laatste seizoen bij Mercedes tegemoet. De zevenvoudig wereldkampioen tekende in september een contractverlenging van twee jaar bij de Silver Arrows, maar verkast na het komende kampioenschap naar Ferrari. Villeneuve kijkt er maar raar van op. 'Ik ben verrast. Dit hebben we nog nooit gezien, maar we zullen er zeker plezier aan beleven. Je kan het je haast niet voorstellen: het grootste team aller tijden, met de meest succesvolle coureur aller tijden. Het is in positieve zin een grote opgave voor Ferrari, maar tegelijkertijd ook een gewaagde stap voor Hamilton', aldus de Canadese ex-wereldkampioen tegen de Gazzetta dello Sport.

Velen vragen zich af waarom Hamilton nu precies voor Ferrari kiest. Ook daar heeft Villeneuve een antwoord op. 'Mijn gevoel zegt dat er bij Mercedes wat mist. Volgens mij gelooft Lewis niet meer in zijn eigen engineers. Hij gelooft niet meer in Toto Wolff en dus doet hij er goed aan om naar Ferrari te vertrekken. Het zal fantastisch zijn wanneer hij daar zegeviert, zeker nu ze in Maranello al lange tijd niet meer hebben gewonnen', besloot de Canadees, die Hamilton eveneens waarschuwde. 'Ferrari is een andere wereld. Het is niet eenvoudig om daar te overleven. Nu zal men zien hoe moeilijk het is op psychologisch vlak. Ferrari gebruikt hun coureurs. Kijk maar naar Fernando Alonso, zelfs hij is er afgebrand. De enige bij wie dat niet is gebeurd, is Michael Schumacher.'

lewis hamilton charles leclerc ferrari 2023
Leclerc en Hamilton, teamgenoten bij Ferrari vanaf 2025.

Wat zal '24 (en '25) brengen?

Villeneuve blikte ook vooruit naar komend seizoen, dat volgens hem zo pas een stuk interessanter is geworden. 'Ik ben benieuwd naar hoe Mercedes alles gaat regelen tussen Hamilton en George Russell, maar ook hoe het tussen Charles Leclerc en Carlos Sainz zal boteren, nu beiden niets meer te verliezen hebben. Sainz zal geen rekening houden met het team en zich enkel focussen op de eigen resultaten. Die van Ferrari kunnen hem niet schelen. Hij moet er alles aan doen om zijn contract voor 2025 veilig te stellen en daarvoor moet hij proberen Leclerc te verslaan', sloot Villeneuve zijn raad voor Sainz af.

Mercedes heeft nu nog een seizoen de tijd om op zoek te gaan naar de vervanger van Hamilton, al zijn dat grote schoenen om te vullen. Daarom schuift Villeneuve een ex-wereldkampioen naar voren. 'Alonso. Dat zou fantastisch zijn. Ook omdat Mercedes niet nóg een jonge coureur zoals Russell kan nemen.' En terwijl de Duitse renstal aan de slag gaat met de vervanger van de zevenvoudig wereldkampioen, zal zich bij Ferrari een tweestrijd tussen Leclerc en Hamilton ontvouwen. 'Dat is in het verleden in Maranello al vaker gebeurd, maar dat duel zal plezier opleveren. Ze behandelen Leclerc namelijk als een kampioen, terwijl hij dat nog niet heeft laten zien. Wanneer we de Lewis van voorheen zullen zien, zal hij formidabel zijn. Hij heeft immers niets te verliezen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws