Marko niet te spreken over Honda: 'Dat constante heen en weer gaan is vervelend' Formule 1
Formule 1

Marko niet te spreken over Honda: 'Dat constante heen en weer gaan is vervelend'

Marko niet te spreken over Honda: 'Dat constante heen en weer gaan is vervelend'

Helmut Marko is niet blij met de manier waarop Honda te werk ging in het realiseren van een terugkeer in de Formule 1. De Japanse motorleverancier kondigde onlangs een samenwerking aan met Aston Martin die in 2026 van start gaat. Als Honda echter wat eerder een besluit had genomen, dan had Red Bull Racing zomaar de partner kunnen zijn.

Marko deelt met OE24 zijn onvrede met deze situatie. 'We hadden het het afgelopen najaar al over een samenwerking. Toen was het duidelijk dat ze terug zouden komen. Als ze eerder hadden toegezegd, had dat ons veel geld, moeite en werk gescheeld. Dat constante heen en weer gaan, is vervelend', aldus de motorsportchef van Red Bull, dat nu met Ford een motorpartner voor 2026 heeft én een motorfaciliteit.

Marko geeft Ferrari goede kansen in Monaco

Voor nu richt de Oostenrijker zich op de Grand Prix van Monaco, waar Red Bull niet de absolute favoriet lijkt. 'Als je het logisch bekijkt, spreekt alles in het voordeel van Ferrari', is Marko stellig. 'Ze zijn beter dan wij in de langzame bochten, ze warmen de banden sneller op, wat een cruciale rol speelt in de kwalificatie. We weten allemaal hoe belangrijk poleposition hier is.'

Charles Leclerc maakt volgens de tachtigjarige de grootste kans op succes, al heeft de Monegask door de jaren heen veel pech gekend. Zo kon hij in 2021 niet starten door schade die hij opliep in de kwalificatie een dag eerder. Vorig jaar werd Leclerc benadeeld door de strategie. 'Het is moeilijk voor te stellen dat zoiets hen nog eens overkomt', is Marko zeker van zijn zaak.

'Aan de andere kant is de bandenslijtage groter bij Ferrari, wat de race spannend maakt', gaat de Oostenrijker verder. Hij vermoedt dat het echt spannend wordt wanneer de eerste coureur die kans maakt op de zege naar binnen gaat. Of dat iemand van Red Bull wordt, moeten we nog maar zien. Marko gelooft er in ieder geval in dat het close zal zijn tussen Max Verstappen en Sergio Pérez. 'Checo won vorig jaar, maar deze keer zie ik Max op gelijke voet.'

Charles Leclerc niet ver achter Max Verstappen bij de bookmakers! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws