Doornbos zet vol in op overwinning voor Alonso: 'Heb je dat gezien? Dat brengt geluk' Opinie
Opinie

Doornbos zet vol in op overwinning voor Alonso: 'Heb je dat gezien? Dat brengt geluk'

Doornbos zet vol in op overwinning voor Alonso: 'Heb je dat gezien? Dat brengt geluk'

Als het aan Robert Doornbos ligt, dan wint Max Verstappen dit weekend niet de Grand Prix van Monaco. De analist van Ziggo Sport vindt het fantastisch wat de regerend wereldkampioen allemaal laat zien dit seizoen, maar de voormalig Formule 1-coureur is van mening dat het goed voor de sport zou zijn als er dit weekend een andere rijder op de hoogste trede van het podium zou staan. Doornbos weet ook al op wie hij zijn geld dan gaat zetten: Fernando Alonso.

Red Bull Racing won met Verstappen en Sergio Pérez tot dusver alle wedstrijden in 2023. Het duo heeft na vijf races al een aardige voorsprong in het kampioenschap op de eerste achtervolger Alonso. Doornbos geniet van de prestaties van Verstappen, maar hij zou het ook wel mooi vinden als er dit weekend eens iemand anders met de overwinning vandoor zou gaan.

'Luister, we zijn allemaal heel blij dat Max (Verstappen, red.) zo dominant is en het is gaaf om te zien, maar voor de sport is het natuurlijk wel goed als anderen ook meedoen om de overwinning', zegt Doornbos in het Race Café. De analist weet ook wel welke coureur dit gaat doen en daar heeft hij ook een hele bijzondere reden voor. 'Alonso loopt hier dit weekend met idee: dit wordt mijn weekend. Hij liep vanmorgen de paddock in en toen scheet er een vogel op zijn jasje. Heb je dat gezien?', vraagt hij aan zijn tafelgenoten. 'Dat brengt geluk, dus ik zet vol in op Alonso. Hij gaat voor P1.'

Maakt Ferrari kans?

Doornbos zet zijn geld dit weekend dus op Alonso, maar als presentator Rob Kamphues hem vervolgens vraagt of Ferrari ook een kans maakt, is hij stellig. 'Ja natuurlijk. Kijk hoe dicht het bij elkaar zit. Het gaat om dat ene magische rondje', weet de oud-coureur van onder meer Red Bull. 'En dat kan Leclerc als geen ander', voegt Renger van der Zande nog toe.

Bookmakers zijn niet overtuigd van zege Verstappen in Monaco... Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws