Marko werd verrast in Monaco: 'Helaas werden we ingehaald door de realiteit' Formule 1
Formule 1

Marko werd verrast in Monaco: 'Helaas werden we ingehaald door de realiteit'

Marko werd verrast in Monaco: 'Helaas werden we ingehaald door de realiteit'

Red Bull Racing-teamadviseur Helmut Marko wijt de moeizame start van het team in Monaco aan enige correlatieproblemen vanuit de simulator. Volgens de Oostenrijker bleek de realiteit compleet anders dan verwacht en moest Red Bull in de tweede vrije training de resetknop indrukken. Sergio Pérez kon volgens Marko ook niet terugkijken op een goede tweede sessie, terwijl Verstappen beter beslagen ten ijs kwam.

Marko geeft in gesprek met het Duitse Auto, Motor und Sport aan dat Red Bull nog uitermate positief van start ging in het Grand Prix-weekend in Monaco. 'Max (Verstappen, red.) was superblij na de simulatorsessies aan het begin van de week. Helaas werden we door de realiteit ingehaald. Helaas werkt het niet altijd zoals in de datawereld', refereert de 80-jarige Oostenrijker naar de teleurstellend verlopen eerste vrije training. 'We hadden de rijhoogte te laag ingesteld.'

De pauze tussen de eerste en de tweede vrije training werd door Red Bull ingezet om de afstelling van de auto flink aan te passen. Voor Verstappen bleek dit een stap in de juiste richting, aangezien hij zich in de namiddag verbeterde van een zesde naar een eerste positie. De Nederlander gaf wel aan dat er nog werk aan de winkel was, maar uitte snel na de training al dat hij de aanpassingen die Red Bull aan zijn afstelling had gedaan het liefst nog in wat extremere mate doorgevoerd ziet worden.

Oppassen geblazen voor thuisrijder Leclerc

Aan de andere kant van de garage wist Sergio Pérez niet de gewenste stap te zetten. De Mexicaan wordt met regelmaat geloofd om zijn vaardigheden als het op tractie aankomt, en werd dus ook kansrijk geacht in Monaco, maar juist hier schortte het aan voor de coureur uit Guadalajara. Pérez moest in de tweede training genoegen nemen met een zevende plek, waarbij hij niet alleen zijn meerdere moest erkennen in Verstappen en de beide Ferrari-coureurs, maar ook in Fernando Alonso, Lewis Hamilton en zelfs Lando Norris. 'We moeten oppassen voor Leclerc', denkt Marko. 'Misschien ook voor Alonso. Hij reed zijn snelste ronde met een set banden die al acht ronden oud was.'

Bookmakers zijn niet overtuigd van zege Verstappen in Monaco... Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws