Marko over flexibele achtervleugel: 'Het is Mercedes' goed recht om ermee te rommelen' Formule 1
Formule 1

Marko over flexibele achtervleugel: 'Het is Mercedes' goed recht om ermee te rommelen'

Marko over flexibele achtervleugel: 'Het is Mercedes' goed recht om ermee te rommelen'

Red Bull Racing zal de discussie over buigende vleugels niet eigenhandig laten escaleren, zegt adviseur Helmut Marko. Als Mercedes dat wel wilt doen, vindt de Oostenrijker dat prima. Het zou hun recht zijn om achter dit soort zaken in de Formule 1 aan te gaan.

Op aandringen van Mercedes-teambaas Toto Wolff heeft de FIA de reglementen en testmethode voor de achtervleugel aangepast. Deze aanpassing zal pas vanaf de GP van Frankrijk van kracht zijn en dat is volgens Wolff te laat. De teambaas heeft gedreigd verdere stappen te nemen als teams zoals Red Bull met een flexibele achtervleugel rijden in de GP van Azerbeidzjan. Red Bull heeft daarop gereageerd dat het dan achter de buigende voorvleugel van Mercedes aan zal gaan.

Het lijkt erop dat deze discussie kan escaleren als beide teams werk van hun woorden gaan maken. Echter, volgens Marko zal Red Bull er geen groot probleem van maken. 'Van mijn kant zal het niet escaleren', vertelt hij volgens Sport1. 'We concentreren ons op onze eigen auto en op het winnen van het wereldkampioenschap. Als Mercedes aan het rommelen is met dit vleugel-verhaal of zo, dan is dat hun goed recht.'

Gevaar vanuit het middenveld

In de afgelopen Grand Prix van Monaco was de buigende achtervleugel geen probleem, maar werden Red Bull en Mercedes herinnerd aan een heel ander feit. McLaren en Ferrari lieten beide zien dat ze in specifieke situaties in staat kunnen zijn om de topteams het vuur aan de schenen te leggen. Volgens Marko is het gevaar vanuit het middenveld in Baku best reëel: 'Nu is er nog Ferrari.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws