Marko over gevecht met Ferrari: 'Loopt niet zo uit de hand als met Mercedes' Formule 1
Formule 1

Marko over gevecht met Ferrari: 'Loopt niet zo uit de hand als met Mercedes'

Marko over gevecht met Ferrari: 'Loopt niet zo uit de hand als met Mercedes'

Helmut Marko kan zijn geluk niet op na de overwinning van zijn team in Jeddah. Max Verstappen wist er na een bloedstollend gevecht met Charles Leclerc met de overwinning vandoor te gaan. Een combinatie van de coureur en de afstelling, zo stelt de Oostenrijker, die verder verwacht dat dit gevecht niet zo uit de hand zal lopen alsvorig jaar met Mercedes het geval was.

In gesprek met De Telegraaf is Marko in een jubelstemming. 'Dit was een van de beste races die ik de laatste tien jaar heb gezien', zo stelt de adviseur van Red Bull Racing. Hij is dan ook erg onder de indruk van de inhaalacties die zijn coureur in huis had om de koppositie te pakken. 'Als Max zijn kans ziet, dan gaat hij ervoor. Zijn inhaalacties zijn ongelooflijk.'

De sleutel tot het succes lag ook bij de afstelling van de RB18, zo onthult de Oostenrijker. 'We hebben vrijdag besloten om een kleinere achtervleugel te gebruiken, zodat we meer topsnelheid hadden. De handicap was wel dat we in de eerste sector een paar tienden verloren. Gelukkig viel het onze kant op', aldus Marko.

'Rivaliteit loopt niet zo uit de hand als met Mercedes'

De adviseur ziet dan ook dat er een nieuwe rivaliteit aan het ontstaan is. Waar vorig jaar Mercedes regelmatig met Red Bull in de clinch lag, is het nu Ferrari dat de concurrent is. 'Het is een nieuwe rivaliteit. Mercedes is op dit moment zeker een halve seconde te langzaam, maar wie weet kunnen zij hun problemen oplossen. Maar wij slapen ook niet.'

'Wij werken hard om de auto door te ontwikkelen. Ik denk dat het mooier is om met Leclerc en Ferrari te vechten dan met Mercedes. Het gaat nu meer op een sportief niveau. Ik weet dat we pas twee races hebben gehad, maar ik denk niet dat het zo zal escaleren als met Mercedes', haalt Marko de herinnering van vorig seizoen boven, waarbij ze regelmatig met de Duitse renstal aan het bakkeleien waren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws