Newey moet potloden slijpen na bloedstollende strijd Verstappen en Leclerc: 'Dat zeker!' Formule 1
Formule 1

Newey moet potloden slijpen na bloedstollende strijd Verstappen en Leclerc: 'Dat zeker!'

Newey moet potloden slijpen na bloedstollende strijd Verstappen en Leclerc: 'Dat zeker!'

Adrian Newey ziet dat weinig Red Bull Racing en Ferrari scheidt in 2022. De topontwerper van de Oostenrijkse renstal weet dat zijn team aan de slag moet, willen ze het de Italiaanse concurrenten over een heel seizoen lastig maken. De eerste twee Grands Prix van het jaar hebben aangetoond dat de titel binnengesleept kan worden door de renstal die gedurende het jaar snel en effectief met verbeteringen komt.

'De performance van ons en van Ferrari lijkt vrijwel identiek te zijn', moet de Brit toegeven bij Sky Sports F1 na de tweede wedstrijd van het huidige seizoen. Waar Ferrari er in Bahrein met de zege vandoor ging, deed Red Bull dit in Saoedi-Arabië. Hoewel Charles Leclerc in het kampioenschap flink voorligt wegens een uitvalbeurt van Max Verstappen tijdens de seizoensopener, lijkt er er dus op dat we een spannend jaar tegemoet gaan.

Dit ziet Newey ook: 'We merkten het in Bahrein al, en hier werd het eveneens duidelijk: het verschil tussen de teams is nihil. Dat gaat resulteren in een ontwikkelingsoorlog, al beperkt het budgetplafond dat natuurlijk wel een beetje.' Omdat de teams niet onbeperkt geld kunnen blijven uitgeven zullen ze ook minder updates mee kunnen nemen naar het asfalt dan in de afgelopen jaren.

Newey wordt door de presentatoren verteld dat hij zijn potloden moet slijpen, refererend naar het feit dat hij de RB18 uiteraard eigenhandig ontworpen heeft. 'Dat zeker!', reageert Newey, die aangeeft dat de werkwijze van de renstallen veranderd is: 'In tegenstelling tot de afgelopen jaren moeten we gerichter updates brengen. Dat is lastig, maar maakt het wel interessanter.'

Newey: 'Eindelijk hebben we het seizoen gestart zoals we wilden'

Na een uitvalbeurt in Bahrein heeft Red Bull zich uitstekend herpakt. Verstappen mag 25 punten bijschrijven na de eerste zege van het jaar, en dat stemt Newey tevreden: 'Eindelijk hebben we het seizoen gestart zoals we wilden.' Verstappen en teamgenoot Sergio Pérez hebben nog wel een flink gat aan punten te dichten voordat zijn in het constructeurskampioenschap weer op gelijke hoogte liggen met Ferrari.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws