Marko verwacht spannende strijd in Monaco: 'Vooral daar hebben we een probleem' Formule 1
Formule 1

Marko verwacht spannende strijd in Monaco: 'Vooral daar hebben we een probleem'

Marko verwacht spannende strijd in Monaco: 'Vooral daar hebben we een probleem'

Helmut Marko verwacht komend weekend in Monaco een spannende strijd tussen Red Bull Racing, McLaren en Ferrari om de overwinning. De 81-jarige adviseur van het Oostenrijkse team stelt echter niet de man in vorm, Lando Norris, maar thuisheld Charles Leclerc als het grootste gevaar te zien in de nauwe straten van Monte Carlo.

Na een dominante start van het seizoen, moet Red Bull inmiddels serieus rekening houden met de concurrentie. McLaren en Ferrari lijken het gat naar de kampioensformatie in de afgelopen races te hebben gedicht en Marko vreest dat Max Verstappen en Red Bull ook in Monaco een zware dobber zullen hebben aan beide teams. De verschillen op het Circuit de Monaco zijn doorgaans klein en daarnaast kende de kampioensformatie in de afgelopen weekenden problemen met de banden.

'Vooral daar hebben we een probleem. Of we zijn competitief op de mediumband of we zijn snel op de harde band, maar nooit op beiden', zegt Marko tegen Kleine Zeitung. 'Maar laten we kijken hoe het hier voor ons uitpakt. Het veld komt steeds dichter bij elkaar en we hebben de laatste tijd herhaaldelijk problemen gehad in de trainingen en kwalificaties', hint Marko op een spannende strijd om de poleposition, die in Monaco vanwege de beperkte inhaalmogelijkheden belangrijker is dan ook welk circuit dan ook.

Marko vreest Leclerc

Hoewel McLaren de voorbije races de grootste uitdager van Red Bull bleek te zijn, houdt Marko in Monaco vooral rekening met Ferrari. 'Zij zijn net zo snel, in Imola werden ze vanwege de kwalificatie verslagen. Maar ze zullen hier zeker meedoen', gelooft Marko, die vooral thuisheld Leclerc vreest. 'Voor mij is Leclerc één van de grote favorieten. Hij is hier altijd extreem snel geweest en heeft vaak pech gehad', weet Marko. 'Hij zal enorm gemotiveerd zijn en zeker een stem hebben in de overwinning', aldus Marko.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws