Verstappen wijst sterke punten Red Bull aan: 'Maakt het moeilijk om ons te verslaan' Formule 1
Formule 1

Verstappen wijst sterke punten Red Bull aan: 'Maakt het moeilijk om ons te verslaan'

Verstappen wijst sterke punten Red Bull aan: 'Maakt het moeilijk om ons te verslaan'

Max Verstappen hoeft geen herhaling van het Grand Prix-weekend in Imola tijdens het raceweekend op de straten van Monte-Carlo. Hoewel de coureur blij was met het eindresultaat, P1, leverde de achterstand die de RB20 nog tijdens de vrije trainingen op de vrijdag in Imola had behoorlijk wat stress op. Verstappen verwacht wel dat het stratencircuit van Monaco weer andere uitdagingen met zich mee zal brengen.

Tijdens de eerste twee vrije trainingen in Imola ontbrak het bij Red Bull aan snelheid, en worstelde Verstappen de hele tijd met een gebrek aan grip en een onjuiste balans. Het slechte begin van het weekend voor de Oostenrijkse renstal eindigde uiteindelijk op de zondag met een race-overwinning voor de Nederlander, maar Verstappen hoopt dat het raceweekend in Monaco anders zal verlopen.

'Imola begon echt slecht. Maar we hebben de zaken kunnen omdraaien', blikt Verstappen nog een laatste keer terug op het Italiaanse raceweekend, tijdens de persconferentie. 'Ik wil zo'n weekend niet nog een keer meemaken. Het was behoorlijk stressvol en helemaal niet prettig.' Verstappen acht de kans op een exacte herhaling ook klein, omdat het stratencircuit in Monte-Carlo hele andere karakteristieken heeft dan het Imola-circuit. 'Monaco is een heel ander circuit, maar het zal weer niet een makkelijk weekend worden', waarschuwt de Limburger wel alvast.

De 26-jarige wereldkampioen legt ook uit wat Monaco nu precies tot zo'n uitdagend circuit maakt voor een coureur. 'Monaco is nooit makkelijk, zelfs niet als je de beste auto hebt. Het is een moeilijk circuit om alles perfect te krijgen, om de banden in het juiste venster te krijgen. Er kan hier veel goed gaan, maar ook veel fout. We hebben hier al gewonnen, maar morgen zullen we zien waar we staan', aldus Verstappen, die daarbij wel vreest voor de dreiging uit de hoek van Ferrari en McLaren. 'Ferrari is hier altijd goed, McLaren heeft ons de laatste twee races echt ingehaald. En er zijn hier altijd verrassingen.'

Verstappen houdt het vertrouwen in Red Bull

Volgens Verstappen zijn er de laatste paar races wel degelijk veranderingen te bespeuren binnen het huidige Formule 1-veld, waardoor Red Bull extra hard aan de slag moet om de koppositie te behouden. 'Het veld is dichter naar elkaar toegegroeid. Het is des te belangrijker voor ons om nu altijd honderd procent goed te zijn, wat we de afgelopen twee races misschien niet waren.' Toch ziet Verstappen nog altijd dat Red Bull de overhand heeft: 'We maken niet veel fouten. Dat maakt het moeilijk om ons te verslaan.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws