Horner ziet McLaren niet als grote dreiging: 'Raceten op circuits waar onze auto niet sterk is' Formule 1
Formule 1

Horner ziet McLaren niet als grote dreiging: 'Raceten op circuits waar onze auto niet sterk is'

Horner ziet McLaren niet als grote dreiging: 'Raceten op circuits waar onze auto niet sterk is'

Christian Horner verwacht dat McLaren in de komende races wederom een sterke tegenstander zal zijn van Red Bull Racing. Het Britse team haalde dit jaar al een overwinning en kwam ook in Imola dichtbij. ‘De verschillen zijn zeer klein’, zegt Christian Horner tegen Motorsport-Total.com.

Hoewel Red Bull Racing dit jaar al vijf overwinningen behaalde, vindt Horner dat het team scherp moet blijven. ‘Je kunt niets als vanzelfsprekendheid zien’, meent de Brit. Dat doen ze bij de Oostenrijkse renstal dan ook zeker niet. ‘We hebben vijf van de zeven races gewonnen, beide sprintraces en we stonden telkens op poleposition’, somt de teambaas op. ‘Maar de onderlinge verschillen zijn klein, heel klein.’ Dit komt volgens Horner omdat de regels waardoor Red Bull ineens dominant werd, nu al een tijdje van kracht zijn. ‘In het derde jaar van zulke regels, zal er altijd een toenadering zijn. Dat is precies wat we nu zien.’

Red Bull wordt op de hielen gezeten door McLaren en Ferrari

Niet enkel McLaren komt dichterbij, ook het team uit Maranello ligt niet meer zo ver achter. ‘Met de recente updates kan men zien dat de bolides erg op elkaar gaan lijken’, meent Horner. ‘Je ziet bij Ferrari ook dat ze dichterbij komen. Dat gebeurt altijd wanneer je stabiele regels hebt’, legt hij uit. Red Bull is er dan ook niet verbaasd over. ‘Het is niets wat we niet hadden zien aankomen, maar in Imola was McLaren weer erg snel en Ferrari dus ook’, wil de teambaas kwijt over de twee teams die enige vorm van concurrentie bieden.

In Monaco verwacht Red Bull dat ze wederom het meeste moeten vrezen voor McLaren. Bovendien hebben dominante bolides het niet altijd gemakkelijk in het belastingparadijs. ‘Ik denk dat het wederom McLaren zal zijn’, geeft Horner aan als hem gevraagd wordt welk team de grootste rivaal van Red Bull is. ‘Ze hebben een zeer snelle auto. Piastri zag er op momenten heel snel uit en Lando was aan het einde van de race erg snel’, blikt hij kort terug op Imola. ‘Maar ook Ferrari kan meedoen, dus we hebben vier auto’s om op te letten’, stelt de Brit vast.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

30 sunday imola 2024 red bull mclaren ferrari norris verstappen leclerc
In Imola stonden drie verschillende teams op het podium. (Bron: Pirelli)

Horner ziet echter ook dat het in Monaco niet enkel om de zondag gaat. Hoewel een goede kwalificatie altijd handig is, is het zeker in Monaco erg belangrijk omdat het in de nauwe straten van het vorstendom lastig inhalen is. ‘Monaco is een heel ander circuit. Daar gaat het alleen om de kwalificatie’, is Horner van mening. ‘De race wordt normaal gezien al op de zaterdag gewonnen’, gaat hij verder. ‘Het gaat dus heel belangrijk zijn om over één ronde goed te presteren.’

Imola en Miami liggen de RB20 niet goed

Hoewel Red Bull er dus rekening mee houdt dat McLaren competitief zal zijn in Monaco, zeker na de sterke races in Miami en Imola, ziet Horner de vooruitgang vooralsnog als een stap dichter naar Red Bull toe. Van echte, grote dreiging spreek de Brit nog niet. ‘Het laat gewoon zien dat de Formule 1 niet stilstaat, je moet altijd blijven werken en je verder ontwikkelen’, meent de teambaas. ‘McLaren heeft een stap gezet, Ferrari heeft een stap gezet en wij moeten dit ontwikkelingstempo bijhouden’, voegt hij toe. ‘De filosofie van McLaren lijkt erg op die van ons. Wij verwachten dat ze op alle circuits competitief zullen zijn’, geeft Horner aan. ‘Er zijn circuits waar wij sterk zijn en circuits waar dat niet zo is. De afgelopen twee races raceten we op circuits waar onze bolide niet sterk is’, sluit de teambaas van Red Bull af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws