Marko zag resultaat Pérez aankomen: 'Ik heb op plaats acht gegokt, de optimisten op plaats zes' Formule 1
Formule 1

Marko zag resultaat Pérez aankomen: 'Ik heb op plaats acht gegokt, de optimisten op plaats zes'

Marko zag resultaat Pérez aankomen: 'Ik heb op plaats acht gegokt, de optimisten op plaats zes'

Sergio Pérez kende niet bepaald zijn beste race van het seizoen in Imola. De Red Bull Racing-coureur reed een slechte kwalificatie en omdat het lastig inhalen is op Imola, was een kans op een podium daarmee eigenlijk al verkeken. ‘We wisten dat de bolide in het begin moelijk zou doen’, wordt de Mexicaan geciteerd door Motorsport Magazin.

Teamgenoot Max Verstappen ging er met de overwinning vandoor, al kwam Lando Norris in de laatste paar ronden erg dichtbij. Pérez had in Italië hele andere problemen. De kwalificatie ging slecht en ook tijdens de race ging het hem niet voor de wind. De strategie leek niet te werken en bovendien maakte de coureur ook nog een dure fout. Het betekende uiteindelijk een achtste plaats.

Red Bull hoopte op een safetycar

‘Het was ons duidelijk wat er in het meest gunstige scenario in zou zitten’, zegt Pérez over zijn race. De Mexicaan wist Q3 niet te halen op zaterdag en startte dus buiten de top tien. De race begon ogenschijnlijk goed. Pérez was een van de coureurs die ervoor koos op de harde band te starten en daarmee wist hij direct de Visa Cash App RB-bolide van Daniel Ricciardo in te halen. Daarna was de aanval snel voorbij. ‘We wisten dat de bolide in het begin moeilijk zou doen’, vertelt de teamgenoot van Verstappen.

De Mexicaan maakte tot overmaat van ramp nog een foutje, wat hem ook tijd kostte. ‘Ik verremde me in bocht 16 en ben toen rechtdoor gereden’, verklaart hij over het incident. ‘Daarbij liep ik wat schade op’, voegt hij eraan toe. Pérez wist het lang vol te houden op de harde banden, al leek dit niet helemaal de strategie te zijn geweest. ‘We hadden gehoopt dat er op het juiste moment een safetycar zou komen en dat ons weer in de wedstrijd zou brengen’, geeft hij aan. Hij was daarbij niet de enige, want ook Aston Martin gaf al aan op een safetycar te hebben gehoopt. Ondanks de reputatie van Imola, bleef deze echter uit.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Marko zag resultaat Pérez aankomen: 'Ik heb op plaats acht gegokt, de optimisten op plaats zes'
Perez speelde geen rol van betekenis in Imola. (Foto: Red Bull Content Pool Getty Images)

‘De eerste stint was lastig’, geeft de man van Red Bull toe. ‘We hadden bovendien last van verkeer en alle coureurs die van achteren kwamen’, aldus Pérez. ‘Ik wilde zo weinig mogelijk tijd verliezen, maar aan het einde van de stint daalde de temperatuur van de banden enorm’, geeft Pérez aan. Daarmee was zijn kans op een mooi resultaat dus helemaal verkeken. ‘De grip was op dat moment simpelweg vreselijk.’

Pérez wist nog wel een paar snelle ronden te rijden na zijn pitstop, maar hij had er weinig aan. Op dat moment was er al een gat van een halve minuut met Lewis Hamilton, die op dat moment voor hem reed. Bij Red Bull waren de verwachtingen voor de race van de Mexicaan dan ook niet bijzonder hoog. ‘Het is verschrikkelijk moeilijk om hier in te halen’, verklaart Helmut Marko. ‘Ik heb op plaats acht gegokt, de optimisten op plaats zes. Op de baan zat er gewoon niet meer in dan dat’, concludeert hij.

Marko ziet McLaren en Ferrari vooruitgang boeken

Marko neemt nog wel een beetje op voor Pérez. Dat het op Imola niet wilde lukken, was volgens hem een uitzondering. ‘Ik denk dat het met de baan te maken heeft. We moeten gewoon zo doorgaan’, zegt Marko, die de bolides van McLaren en Ferrari steeds dichterbij ziet komen. ‘We zien dat McLaren en Ferrari een stap hebben gezet’, observeert hij. ‘Wij moeten dus weer plankgas geven. Het seizoen is nog lang en we moeten onze kansen maximaal benutten.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws