Verstappen volgens NOS-analisten in de steek gelaten: 'Hij mist Pérez hierbij heel erg' Formule 1
Formule 1

Verstappen volgens NOS-analisten in de steek gelaten: 'Hij mist Pérez hierbij heel erg'

Verstappen volgens NOS-analisten in de steek gelaten: 'Hij mist Pérez hierbij heel erg'

Volgens de analisten van de NOS zijn er meerdere redenen dat Lando Norris Max Verstappen aan het einde van de Grand Prix in Imola nog op de hielen zat. Één van die redenen is zijn teamgenoot, die Verstappen volgens de experts flink in de steek liet. ‘In cruciale races kan hij Max niet helpen’, benadrukt Ernest Knoors in de race-analyse van de NOS.

Het weekend begon volgens de analisten al slecht voor Red Bull Racing, want het team leek de boel niet op orde te hebben. ‘De sleutel ligt op vrijdag’, legt Knoors uit. ‘Toen hadden ze een auto die niet werkte en moesten ze proberen de bolide weer in de juiste set-up te krijgen’, zegt hij over de Oostenrijkse renstal waar Verstappen racet. ‘Ze hebben ook geen lange run gedaan op de harde band waar ze het tweede deel van de race op reden’, voegt de voormalig werknemer van Ferrari eraan toe.

Knoors en collega-analist Jan Lammers hebben veel lof voor McLaren. In tegenstelling tot Red Bull, hadden de mannen in oranje de boel wel voor elkaar. ‘Je ziet dat die kennis bij Red Bull niet voorhanden was en dus konden ze niets doen om goed te managen’, verklaart Knoors over de tweede helft van de race. 'Bij Piastri en Norris hadden ze dat beter voor elkaar en dus kon Norris druk zetten’, meent hij. Ook Lammers zag dit gebeuren. ‘Het lukte bij de start om Norris uit de DRS-zone te krijgen, toen had hij het onder controle. Toen ze samen op hard gingen, kreeg Red Bull meer moeite’, concludeert hij.

Pérez kon zijn teamgenoot niet helpen

De reden dat er bij McLaren wel genoeg kennis voorhanden was en bij Red Bull niet, is Verstappens teamgenoot Sergio Pérez, die vandaag geen rol van belang wist te spelen. ‘Verstappen mist Pérez hierbij heel erg’, geeft Lammers aan. ‘Je wilt data. McLaren heeft met hun coureurs heel nauwkeurige data. Red Bull heeft één auto waar ze naar kunnen kijken. Met Pérez konden ze niet veel’, legt de voormalig Formule 1-coureur uit. ‘Ze zijn vast blij dat ze door dit weekend heen zijn. Nu kunnen ze in de data zien waar de updates werken en waar niet.’

Naast het ontbreken van data is er nog een reden dat Pérez Verstappen niet heeft kunnen helpen: hij kwam gewoonweg niet in de buurt van de leiders van de wedstrijd. ‘Dat heeft Pérez vorig jaar ook laten zien. In cruciale races kan hij Max niet helpen’, luidt het commentaar van Knoors. ‘Je hebt twee teams met twee auto’s die Max onder druk kunnen zetten’, verwijst hij naar McLaren en Ferrari. ‘Pérez kan zijn teamleider niet helpen.’

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws