Pérez zelfkritisch, en met lofzang voor Verstappen: 'Zijn beste weekend' Formule 1
Formule 1

Pérez zelfkritisch, en met lofzang voor Verstappen: 'Zijn beste weekend'

Pérez zelfkritisch, en met lofzang voor Verstappen: 'Zijn beste weekend'

Sergio Pérez heeft een loodzwaar weekend achter de rug, en daar baalt de 34-jarige Mexicaan ook flink van. De Red Bull Racing-coureur kwam 55 seconden later dan Max Verstappen over de streep, en zocht niet naar excuses. Pérez was zelfkritisch en gaf aan dat Verstappen ijzersterk gepresteerd heeft door tóch te winnen.

Pérez had het op zaterdag in de kwalificatie al heel lastig. De twaalfde tijd in Q1 werd opgevolgd door een elfde tijd in Q2, waardoor hij wist dat hij een inhaalrace moest rijden op het krappe Imola. Inhalen is lastig, en daarom koos Red Bull ervoor op Pérez op harde banden met een alternatieve strategie op pad te sturen. Dat leverde niet veel succes op, want Pérez eindigde als achtste, zonder ook maar een moment kans te maken op het uitdagen van de zeven coureurs voor hem.

Bij Viaplay was Pérez wel goudeerlijk. 'De samenvatting is dat het een heel slecht weekend was', maakt hij meteen duidelijk. 'Ik denk niet dat dit zoals verwacht ging, of zoals we graag wilden dat het zou gaan. We moeten ook wel een paar dingen analyseren', zegt Pérez, die zelf ook nog geen antwoorden heeft. Op vrijdag kon hij zich nog redelijk meten met Verstappen, maar een crash in de slotfase van de derde vrije training zou het begin van een slecht weekend zijn.

Pérez verloor zijn vertrouwen na die crash in de cruciale kwalificatie. 'In de aanloop naar de kwalificatie ging het best goed, maar de kwalificatie vernietigde en beïnvloedde ons hele weekend. We hadden veel meer kunnen doen, maar met de start op de harde banden was het natuurlijk ook lastiger.' Pérez zat in de beginfase vast achter Yuki Tsunoda en Nico Hülkenberg, maar kon ook geen snelheid vinden toen hij na zo'n tien ronden vrij baan kreeg.

Complimenten voor Verstappen

Red Bull had niet haar beste weekend, en dus vindt Pérez het extra bijzonder dat zijn teamgenoot toch poleposition en de overwinning pakte. 'Ik denk dat Max zijn sterkste weekend had in een lange tijd, daar kan ik alleen maar complimenten voor geven', is de conclusie van Pérez, als hem naar het onderlinge verschil gevraagd wordt. 'Hij stond ook op poleposition, en inhalen was hier heel erg lastig. Ik weet niet hoe zijn snelheid was, maar we hebben duidelijk wel wat werk te verzetten, vooral op de harde banden aan mijn kant van de garage.'

Meediscussiëren? Klik hier om je te registreren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws