Martins maakt na vertrek Piastri kans op een stoeltje bij Alpine: 'Het opent deuren' Formule 1
Formule 1

Martins maakt na vertrek Piastri kans op een stoeltje bij Alpine: 'Het opent deuren'

Martins maakt na vertrek Piastri kans op een stoeltje bij Alpine: 'Het opent deuren'

Victor Martins, junior bij de Alpine Academy, maakt na het vertrek van Oscar Piastri bij het team een grote kans om in de toekomst een stoeltje te krijgen. De Formule 3-coureur die in Monza kampioen werd, vertelt dat zijn relatie met Alpine sterk is, maar legt ook uit dat hij het niet eens is met hoe de Australiër het team heeft verlaten.

Nadat Alpine de junior Piastri verloor aan McLaren, liet het team weten dat het een lijst heeft van veertien coureurs die kans maken op het stoeltje. In de komende jaren kan dat een voordeel voor Martins zijn, omdat er dus een open plek is. 'Goed nieuws?', vraagt de Fransman zich af bij de Franse tak van Motorsport.com. 'Ik weet het niet.'

'Het is helemaal geen slecht nieuws, maar ik zie mezelf ook niet iemands plaats innemen op dit moment', vervolgt Martins. Wel snapt hij dat er op die manier wel een grotere kans is op een zitje in de Formule 1 in de toekomst. 'Het opent zeker deuren', zo vertelt de 21-jarige coureur.

'Als je in de Academy zit, is het voor een echte toekomst'

Martins verwacht dat de gebeurtenissen rond Piastri ook iets positiefs kunnen brengen. 'Met wat er is gebeurd, denk ik dat Alpine de coureurs veel meer zal volgen en nog meer zal helpen', vertelt de Formule 3-kampioen. 'Ze laten nogmaals zien, en dat hebben ze al gezegd, dat als je in de Academy zit, het voor een echt project samen is, een echte toekomst.'

De coureur is kritisch op het vertrek van Piastri bij Alpine. 'Het is niet zo dat je na drie of vier jaar naar een ander team kunt vertrekken', zo vertelt Martins. Zelf is hij dat dus niet van plan en vertelt dat hij zich op zijn plek voelt. 'Ik ben eerlijk tegen hen, de relatie is gezond en ik zie niet in waarom we niet samen ver zouden komen', eindigt de coureur.

Registreer hier om mee te discussiëren!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws