Alpine twijfelt over voortzetting F1-juniorprogramma na Piastri-soap Formule 1
Formule 1

Alpine twijfelt over voortzetting F1-juniorprogramma na Piastri-soap

Alpine twijfelt over voortzetting F1-juniorprogramma na Piastri-soap

Laurent Rossi twijfelt of het juniorprogramma van Alpine moet worden voortgezet. Na de soap rondom het contract van Oscar Piastri weet de CEO van het Franse automerk niet of het nog wel zin heeft om nieuwe juniorcoureurs aan te nemen. Dat de huidige juniorcoureurs de laatsten zijn die onderdeel uitmaken van het programma, is daarom niet uitgesloten.

Eerder deze maand werd duidelijk dat Piastri naar McLaren mocht gaan nadat Alpine eerst nog claimde een rechtsgeldige overeenkomst met de Australiër te hebben. De FIA bekeek de contracten van beide teams en stelde McLaren in het gelijk. Piastri rijdt daarom ook voor de Britse renstal in 2023 en niet het team waar hij onderdeel uitmaakte van het juniorprogramma.

Nu wordt er intern getwijfeld over de voortzetting van dat programma, erkent CEO Rossi tegenover The Race. De Fransman voelt zich in het gelijk gesteld dat Piastri niet loyaal was en dat andere teams die mening delen. 'Dit is niet goed voor de sport. Naast de kleine smet op Alpine denk ik dat dit zelfs een kleine smet op de sport zelf is', vindt Rossi, die in Jack Doohan, Victor Martins en Caio Collet nu een selectie aan juniorcoureurs heeft.

Alpine zoekt oplossing voor F1-juniorprogramma

De topman van Alpine denkt dat de transfersoap rondom Piastri negatieve invloed kan hebben op investeerders in de sport. 'Daarom weet ik niet zeker of ik coureurs wil blijven trainen, anders moet ik ze vastbinden met een contract dat hen misschien niet aanspreekt', erkent Rossi. 'Dus hoe los je dat op? Nu vragen we ons echt af of we verder zullen gaan dan de huidige reeks coureurs die we hebben en met wie we tot het einde onze verplichtingen zullen nakomen, aangezien we meerjarenplannen hebben.'

Nieuwe coureurs aannemen voor het juniorprogramma is dan misschien ook wel verleden tijd, zegt Rossi. 'Want waarom zouden we?' Wel weet hij dat coureurs opleiden onderdeel is van het DNA van de Franse renstal. Maar, zegt Rossi: 'Het is ook een waarde die wij hebben. Wij geloven in het aantrekken van jonge talenten in een set van waarden die van ons is, zodat wanneer ze hun hoogtepunt bereiken, ze al heel goed bij ons passen, ze een klik met ons hebben. Ze hebben de mentaliteit die we leuk vinden, de waarden die we leuk vinden', aldus Rossi.

Registreer hier om mee te discussiëren!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws