Mazepin slingert vreemd bericht de wereld in, hint op exit Giovinazzi Formule 1
Formule 1

Mazepin slingert vreemd bericht de wereld in, hint op exit Giovinazzi

Mazepin slingert vreemd bericht de wereld in, hint op exit Giovinazzi

Nikita Mazepin heeft zich dinsdag wederom van zijn dubieuze kant laten zien op zijn Instagram-profiel. De coureur van Haas deelde een tekst die duidt op een vertrek van Antonio Giovinazzi. Bijzonder, want ondanks enkele geruchten staat de exit van Giovinazzi nog niet vast.

Dinsdagmiddag, na de aankondiging van George Russell bij Mercedes en de line-up van AlphaTauri voor 2022, plaatste Mazepin een cryptische boodschap op zijn Instagram story. De Rus schreef 'NM99', wat ogenschijnlijk 'Nikita Mazepin 99' betekent. Daarmee suggereert Mazepin dat startnummer 99, die van de op de schopstoel zittende Giovinazzi, vrijkomt.

Het bericht van Mazepin is om verschillende redenen vreemd te noemen. Allereerst kunnen de Formule 1-coureurs niet zomaar van startnummer wisselen. De regels van de FIA schrijven voor dat coureurs pas een anders startnummer mogen kiezen als dat nummer meer dan twee jaar niet meer gebruikt is door een andere coureur. 'Overstappen' van nummer kan Mazepin dus niet.

Mazepin moet waken voor nieuwe misstap op social media

Op social media zorgt het bericht van Mazepin voor de nodige commotie. Veel mensen zien de actie van Mazepin als oncollegiaal en als een nieuwe 'misstap' op social media van de coureur. Eerder raakte Mazepin ook al in opspraak vanwege zijn acties op Instagram, toen op een filmpje op zijn Instagram-pagina te zien was hoe hij een jonge vrouw aanrandde. De Haas-coureur is daarna diep door het stof gegaan, waarna hij onder het nodige protest zijn Formule 1-debuut maakte.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws