McLaren-duo tevreden met dubbele puntenfinish na loodzware vrijdag in Oostenrijk Formule 1
Formule 1

McLaren-duo tevreden met dubbele puntenfinish na loodzware vrijdag in Oostenrijk

McLaren-duo tevreden met dubbele puntenfinish na loodzware vrijdag in Oostenrijk

McLaren eindigde na een uiterst slecht begin van het weekend met twee auto's in de punten. Lando Norris en Daniel Ricciardo zijn daar zeer over te spreken. De Engelsman, die op P7 eindigde, kreeg nog wel een tijdstraf te verduren, terwijl zijn Australische collega zich verremde in de eerste bocht. Desalniettemin nam McLaren acht punten mee naar huis.

'Het was een positieve dag. We hebben wat plekken goed gemaakt en degelijke punten gescoord. Ik heb enkele foutjes gemaakt met de baanlimieten en liep daarmee een tijdstraf op van vijf seconden. Dat heeft ons pijn gedaan', zo laat allereest Norris van zich horen. Veel van zijn collega's kregen eenzelfde tijdstraf te verduren.

Norris zegt door die tijdstraf een plekje ingeleverd te hebben: 'Eigenlijk had het dus P6 moeten zijn, maar desondanks was het een solide dag. De pace was redelijk en we hebben punten gepakt. Al met al kunnen we spreken van een goed herstel na vrijdag.' Op vrijdag viel Norris tijdens VT1 uit met een motorprobleem, terwijl Ricciardo een DRS-probleem ervoer.

Ricciardo blij met dubbele puntenfinish

Ook Ricciardo is tevreden met hoe het weekend van de Britse renstal verlopen is, ondanks een trage start op vrijdag. 'Het doel was om punten te scoren. Als team zijn we er blij mee dat dat gelukt is. Het ging een stuk beter dan vrijdag, dus een dubbele puntenfinish is goed voor ons. Ik had het lastig met de linkervoorband in de eerste stint, en omdat ik mij in bocht 1 verremde, werd de race een stukje lastiger', aldus het perspectief van de man uit Perth in een persbericht van McLaren.

'Daarna worstelden we met de linkervoorband, zelfs zonder de flat spot, maar ik denk dat we gedaan hebben wat we konden. Ik had Kevin Magnussen graag ingehaald, maar ben tevreden met wat ons gelukt is. Fijne schadebeperking', concludeert hij. De Deen nestelde zich tussen de twee McLaren-rijders op de Red Bull Ring, maar bleek een maatje te groot voor Ricciardo.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws