Schiff: 'Ferrari haalt ook een voordeel uit uitvalbeurt Sainz' Formule 1
Formule 1

Schiff: 'Ferrari haalt ook een voordeel uit uitvalbeurt Sainz'

Schiff: 'Ferrari haalt ook een voordeel uit uitvalbeurt Sainz'

Naomi Schiff zag tijdens de sprintrace al tekenen van het verlies van Max Verstappen. In de circa dertig minuten durende zaterdagrace werd duidelijk dat Verstappen zich niet lekker voelde op de mediumband, die op zondag onder de Red Bull Racing-bolide vele malen sneller sleet dan onder de Ferrari. Ferrari zal balen van haar uitvalbeurt met Carlos Sainz, maar Schiff ziet daar ook een voordeel in.

'Verstappen voelde zich op zaterdag al niet comfortabel op die mediums. Het is niet gebruikelijk dat ze zoveel degradatie hebben, doorgaans gaat dat beter', zo opent de voormalig W Series-coureur haar analyse voor Sky Sports F1. 'Nu leek het vooral Ferrari dat dat goed onder controle had.' Red Bull had na afloop geen verklaring voor de hevige bandenslijtage.

Toch kan Red Bull redelijk tevreden terugreizen naar Milton Keynes, vindt de Britse. 'Wat Red Bull mee naar huis neemt, is dat ze de leiding in de titelstrijd nog in handen hebben, en de betrouwbaarheid in orde is.' Dit zegt de analist uiteraard met de uitvalbeurt van Sainz in haar achterhoofd. Betrouwbaarheidsproblemen hebben de Ferrari-rijders meerdere keren een podiumplek gekost in 2022.

Ferrari's voordeel na uitvalbeurt Sainz

Sainz baalt als een stekker van het puntenverlies, maar voor Ferrari is de DNF van de Spanjaard niet eens een slechte zaak. 'Het voordeel dat Ferrari hieruit haalt, is dat het puntenverschil tussen Leclerc en Sainz nu groter is. Ferrari ziet dat wellicht niet als voordeel, maar voor het team is dat goed', beargumenteert ze. 'Dat maakt de keuze voor een eerste coureur makkelijker.'

'Het leek of Sainz hetzelfde probleem ervoer als waar Leclerc in Baku mee te maken had. Dat betekent dat er ook voor Sainz motorstraffen aan zitten te komen', vermoedt ze. Na de wedstrijd in Azerbeidzjan bleek dat diverse motoronderdelen gesneuveld waren, wat leidde tot een gridstraf in Montreal. Ook Sainz zou binnenkort gridstraffen kunnen incasseren.

Mercedes maximaliseert

Tenslotte wordt Mercedes nog even belicht door Schiff: 'Voor Mercedes was dit een geweldig resultaat, ondanks dat de auto niet zo goed is als ze zouden willen. Het snelheidsverschil zagen we goed toen Verstappen na zijn pitstop Hamilton tegenkwam. Wel scoren ze veel punten. Als er punten verspild worden, is Mercedes daar steeds om te profiteren.'

Medeanalist Johnny Herbert is het met haar eens, en legt in zijn woorden de nadruk op de technischer aspecten van de W13: 'Een tijdje leek die rechtelijnsnelheid van Mercedes helemaal nergens op. Het was echt verschrikkelijk, terwijl ze in de bochten heel het jaar al wel goed gaan. Nu ze die rechtelijnsnelheid lijken te hebben gaat het beter. Dit is een goed resultaat voor ze.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws