McLaren heeft haast twee verschillende auto's: 'Moeten onze banden in de race beter laten werken' Formule 1
Formule 1

McLaren heeft haast twee verschillende auto's: 'Moeten onze banden in de race beter laten werken'

McLaren heeft haast twee verschillende auto's: 'Moeten onze banden in de race beter laten werken'

Andrea Stella moet concluderen dat McLaren nog voldoende te doen heeft om weer competitief te zijn. Op de zaterdag plaatste Lando Norris zijn bolide op de tweede startrij en haalde ook Oscar Piastri Q3. In de race zakten de coureurs echter ver terug. Bij Norris kwam dat deels door het incident met Lewis Hamilton aan het begin van de race, maar voor het grootste deel valt het te wijten aan het gebrek aan snelheid bij de Britse renstal.

Na een uitstekende kwalificatie van Norris had McLaren de hoop goede punten te scoren. In de race was de pace van de auto echter nergens meer te bekennen. 'Wat dit toevoegt qua informatie is dat de auto haast heel anders reageert in de kwalificatie in vergelijking met de race', zegt Stella tegenover Autosport. 'We moeten niet alleen naar het aerodynamische gedrag van de auto kijken, want we weten dat we een stap vooruit moeten zetten vanuit aerodynamisch oogpunt. We moeten onze banden tijdens de race beter laten werken.'

'Dit was al vrij duidelijk, maar dit weekend hebben we naar mijn mening de twee uitersten meegemaakt: competitief zijn in de kwalificatie, zonder problemen met de opwarming', vervolgt Stella. Op de zondag leek McLaren dan ook te kampen met dezelfde als bij Ferrari. De banden sleten namelijk heel snel onder de auto weg. 'In de race hadden we een gebrek aan snelheid, terwijl andere teams zoals Mercedes juist zeer goed bandenmanagement lieten zien. Dat is dus de belangrijkste conclusie.'

Stella: 'Omstandigheden pasten heel goed bij onze auto'

De snelheid van Norris op de zaterdag laat dus geen verbetering zien bij McLaren. 'In de kwalificatie waren de omstandigheden erg speciaal en pasten ze uitzonderlijk goed bij onze auto. Ook denk ik dat sommige van onze concurrenten ondermaats hebben gepresteerd.' Zo werden George Russell en Sergio Pérez uitgeschakeld in Q2. 'Dus ik denk dat het gewoon niet echt representatief was voor de rangorde. Met de warmere omstandigheden en het ontbreken van het voordeel van nieuwe banden, hadden we gewoon niet genoeg snelheid', aldus Stella.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws