Hill kritisch op vorm Leclerc en Sainz: 'Alsof Ferrari telkens met één been rent' Formule 1
Formule 1

Hill kritisch op vorm Leclerc en Sainz: 'Alsof Ferrari telkens met één been rent'

Hill kritisch op vorm Leclerc en Sainz: 'Alsof Ferrari telkens met één been rent'

Damon Hill snapt niet waarom het telkens misgaat bij het team van Ferrari, maar de voormalig coureur is wel van mening dat Charles Leclerc en Carlos Sainz een deel van de schuld op zich moeten nemen. De Italiaanse renstal loopt momenteel achter op Mercedes en Aston Martin, maar de werkelijke verhoudingen tussen de teams zijn allesbehalve duidelijk. Op het ene circuit presteert Aston Martin goed, terwijl Ferrari het andere weekend juist weer de overhand heeft.

Ferrari is tot nu toe de grote verliezer in de strijd achter Red Bull Racing. De Italiaanse renstal staat momenteel op de vierde plek in het constructeurskampioenschap. Dat ligt niet in de laatste plaats aan de vorm van Leclerc en Sainz. 'Wat kunnen we zeggen over Ferrari? Als de één goed presteert, dan presteert de ander juist matig', constateert Hill bij de Sky Sports-podcast. 'Het is alsof het team constant met één been rent. Er lijkt altijd een probleem met de coureurs te zijn.'

Hill: 'Het is een grappig seizoen'

Aston Martin, Ferrari en Mercedes hebben dit seizoen vaak met elkaar gestreden om het laatste plekje op het podium, waarbij Fernando Alonso het vaakst zegevierde. Vooral de vorm van de dag lijkt bepalend te zijn. 'Het is een grappig seizoen op een bepaalde manier, omdat we behoorlijk wat verschillen hebben gezien in de schijnbare vorm op het ene circuit en de verwachtingen op een ander circuit. Iedereen krabt zich achter de oren, behalve Red Bull, dat op elk circuit presteert.'

Vaak wordt het Circuit de Barcelona-Catalunya gezien als het circuit waar de ware verhoudingen naar boven komen. Daar gelooft Hill echter niet zo in. 'We kunnen niet zeggen dat we naar Barcelona kunnen kijken en zeggen dat dit nu de maatstaf is voor de rest van het seizoen, omdat Canada een ander circuit is, net als Silverstone. Er zal nog steeds variatie zijn in het veld.' Vooral Mercedes moet dan hopen dat de updates ook werken in Montreal.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws