Hülkenberg blij met terugkeer in F1: 'Zat Steiner en Haas constant op de huid, heel irritant' Formule 1
Formule 1

Hülkenberg blij met terugkeer in F1: 'Zat Steiner en Haas constant op de huid, heel irritant'

Hülkenberg blij met terugkeer in F1: 'Zat Steiner en Haas constant op de huid, heel irritant'

Nico Hülkenberg is blij dat hij dit seizoen zijn rentree in de Formule 1 heeft kunnen maken. De huidige coureur van Haas was na het 2019-seizoen, toen hij nog voor Renault reed, niet blij met de gang van zaken, waardoor een vertrek meer dan logisch werd. Na twee hele seizoenen niet gereden te hebben, begon het weer te kriebelen bij Hülkenberg. De man uit Emmerich zocht contact met het team van Haas en heeft het management geen moment met rust gelaten.

Hülkenberg geniet momenteel weer volop van de competitiviteit in de Formule 1. Dat is echter niet altijd zo geweest. 'Aan het einde van mijn tijd bij Renault verloor ik gewoon mijn enthousiasme een beetje', geeft Hülkenberg eerlijk toe bij RACER. 'Ik genoot er niet meer zo van. Er waren ook een paar dingen gebeurd gedurende het seizoen, intern met het management. En op de een of andere manier was het niet leuk meer wanneer ik de paddock binnenkwam.'

Er zat dan ook maar één ding op voor de Duitser en dat was vertrekken. 'Het was niet moeilijk, omdat ik op de een of andere manier wist dat ik dat moest doen.' De huidige Haas-coureur had er ook al een kleurrijke Formule 1-loopbaan op zitten. 'Uiteraard is elke carrière anders, maar in 2019 zat ik bijna tien jaar in de Formule 1, wat behoorlijk wat tijd is, en ik voelde dat als ik hier ben maar niet met de beste versie van mezelf, dat het geen zin heeft. Dat wilde ik niet zo doen. Dus ja, het was vrij duidelijk voor mij.'

Hülkenberg: 'Waren niet veel potentiële deals beschikbaar'

Nu is Hülkenberg dus weer terug in de koningsklasse, nadat hij al enkele keren inviel bij het team van Aston Martin. 'In 2022 begon ik weer die kriebels te voelen, en ik had het verlangen om op het circuit te zijn en mee te doen aan de competitie.' De coureur begon eens rond te bellen en daarbij gaf hij niet op. 'Er waren uiteraard niet veel potentiële deals beschikbaar en het was vrij duidelijk dat ik bij Haas terecht zou komen. Ik denk dat ik Günther (Steiner, red.) en Gene (Haas, red.) sinds vorige zomer constant op de huid zat, behoorlijk irritant!', geeft Hülkenberg toe.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws