McLaren hoopt updates snel klaar te hebben: 'In Oostenrijk of Silverstone komt de B-versie' Formule 1
Formule 1

McLaren hoopt updates snel klaar te hebben: 'In Oostenrijk of Silverstone komt de B-versie'

McLaren hoopt updates snel klaar te hebben: 'In Oostenrijk of Silverstone komt de B-versie'

McLaren begon het seizoen niet zoals gehoopt, gewild en gewenst. De aanval op de top bleef uit en, sterker nog, concurrent Alpine ligt reeds flink voor in het kampioenschap. Al snel na de seizoenstart kondigde teambaas Andrea Stella aan dat McLaren met een 'B-versie' van de MCL60 zou komen. De hoop is dat deze in Oostenrijk of Brittannië kan worden geïntroduceerd, want dat is hard nodig volgens Stella.

Voor dit seizoen had McLaren een drieledig plan opgesteld. In Baku is het eerste deel hiervan uitgevoerd, met een aantal updates die goed bleken te werken, maar nog niet de grote stap naar voren vormden. Het tweede pakket aan updates moet hier wel voor zorgen. Nog voor de zomerpauze, hopelijk in Oostenrijk of Groot-Brittannië hoopt McLaren de 'B-versie' te introduceren. 'De auto zal er wezenlijk anders uit komen te zien, maar blijft wel een doorontwikkelde versie van het huidige concept', aldus teambaas Stella tegenover Motorsport-total.com.

'We moeten de auto competitiever maken, dat is wel duidelijk. Het volgende pakket heeft de zegen ontvangen en zal binnenkort beschikbaar zijn. Hiermee hopen we toch echt een stuk verder vooraan mee te strijden.' Hoewel het nieuwe pakket aan updates vasthoudt aan hetzelfde concept, zal de auto er anders uit komen te zien en zullen ook vleugjes van andere ontwerpen herkenbaar zijn. 'De B-versie is een doorontwikkelde versie van onze auto, maar ook van andere concepten die wij als succesvol zien.' Op deze versie hoopt McLaren door te kunnen bouwen. 'Voor het tweede deel van het seizoen hopen we dan nog eens een update te presenteren en we hopen dat we ook volgend jaar kunnen doorbouwen op deze versie.'

'Over een paar races is dat opgelost'

Dit weekend reizen de teams af naar Spanje, waar de race op het circuit Barcelona-Catalunya op het programma staat. Stella weet dat zijn team op de rechte stukken veel tijd verliest door de lage aerodynamische efficiëntie, maar hoopt desondanks op een goed resultaat. 'Hopelijk ligt dit circuit ons goed met haar hogesnelheidsbochten, maar we weten ook dat we onze auto moeten verbeteren. Dat zal over een paar races gebeuren.' Om punten te pakken in Spanje, zal een perfect weekend nodig zijn. 'Je hebt op dit soort circuits waar je goed kunt inhalen gewoon snelheid nodig. Hopelijk kunnen we er wat van maken', zo besluit de teambaas.

Verstappen de afgetekende favoriet voor GP Spanje!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws