Jumbo stopt na dit seizoen met sponsoring Verstappen en Dutch Grand Prix Formule 1
Formule 1

Jumbo stopt na dit seizoen met sponsoring Verstappen en Dutch Grand Prix

Jumbo stopt na dit seizoen met sponsoring Verstappen en Dutch Grand Prix

Jumbo trekt na dit seizoen de trekker uit de sponsoring van Max Verstappen. Ook de Dutch Grand Prix in Zandvoort kan volgend jaar niet meer op financiële steun van de supermarktketen reken. Dat meldt het Algemeen Dagblad op vrijdagochtend. Jumbo maakte begin dit jaar ook al bekend te zullen stoppen met de sponsoring in de motorsport.

De keuze om te stoppen met de sponsoring van Verstappen is onderdeel van de strategie die de nieuwe Jumbo-topman Ton van Veen wil volgen, zo schrijft de krant. Van Veen volgt Frits van Eerd, die verdacht wordt van fraude, op en de nieuwe topman is van mening dat Jumbo terug moet naar de kern en mondiale sportsponsoring past niet in dat plaatje. De supermarktgigant wil dus volledig stoppen met het sponsoren van topsportactiviteiten.

Toch gevolgen voor Verstappen

Begin dit jaar maakte Jumbo wereldkundig te zullen stoppen met de sponsoring in de motorsport. Voor Verstappen zou er niks veranderen, maar daar komt Van Veen nu dus op terug. 'Max (Verstappen, red.) is natuurlijk een volksheld, maar hij acteert op het absolute wereldtoneel. Wij zijn een hele goede food retailer, maar alleen in Nederland en een beetje in België. We steken jaarlijks meer dan twintig miljoen euro in sportsponsoring, maar ik kan iedere euro maar één keer uitgeven. Het geld dat naar Max gaat, kunnen we niet teruggeven aan de klant, of in duurzaamheid of gezondheid steken', zegt de Jumbo-topman tegen het Algemeen Dagblad.

Van Veen stelt dat het strafrechtelijk onderzoek tegen de voormalige topman Van Eerd losstaat van de beslissing om de stekker uit de sponsoring van Verstappen te trekken. 'Met de motorsport en de verdachtmakingen, daar willen we niets mee te maken hebben. Met Verstappen en Jumbo-Visma stoppen we om een hele andere reden. Die sponsoring heeft ons enorm veel naamsbekendheid gebracht, maar we hebben inmiddels alles gewonnen wat er te winnen valt', aldus Van Veen.

Verstappen de afgetekende favoriet voor GP Spanje!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws