McLaren laat IndyCar-coureur Herta aan F1-leven ruiken in Europa Formule 1
Formule 1

McLaren laat IndyCar-coureur Herta aan F1-leven ruiken in Europa

McLaren laat IndyCar-coureur Herta aan F1-leven ruiken in Europa

IndyCar-coureur Colton Herta heeft aangegeven dat een termijn in de Formule 1 zeker op zijn verlanglijstje staat. De jonge rijder maakt al jaren furore in de populair Amerikaanse raceklasse, en lijkt de primaire Amerikaanse kanshebber op een plekje in de F1. Lukt het in de nabije toekomst niet met McLaren dan lijkt ook Andretti Autosport hem naar de koningsklasse te kunnen halen, mochten ze toetreden tot de sport.

Volgens Motorsport Week heeft Herta zelf wel oren naar een paar jaar racen in de F1. 'Dat is een serieus doel van mij', benadrukt hij. 'Er is veel dat ik nog wil bereiken voordat ik een punt achter mijn racecarrière zet. De Formule 1 staat vrij hoog op deze lijst met wensen.' Mocht een team hem naar de F1 willen halen dan zal Herta deze stap zetten.

Wel geeft hij aan dat hij ook nog doelstellingen open heeft staan in de klasse waar hij momenteel in uit komt, IndyCar. 'Ik wilde naar de IndyCar en ik wilde de Indy 500 verrijden. Die wil ik uiteraard ook nog eens winnen, wat nog niet gelukt is', meldt hij. De Indy 500 wordt in de raceklasse gezien als hét evenement van het jaar, en een overwinning is dan ook een zeer prestigieuze prestatie.

Herta richting Europa voor McLaren

Hoewel een F1-zitje in 2023 sowieso nog geen optie is, biedt McLaren Herta al wel de optie om alvast kennis te maken met de sport. Enige tijd geleden reisde Herta al af naar Europa. Wanneer mag hij weer komen? 'Later dit jaar. Ik kan al vrijgeven dat ik in juni naar Woking ga, een stoeltje ga passen en de simulator induik. Daar kijk ik naar uit. De laatste keer dat ik er (in de McLaren-fabriek, red.) was, was in 2019.'

'Destijds bracht ik een dag door in de simulator, geloof ik. Ik heb de fabriek toen niet echt kunnen zien. Ik hoop dat ik daar nu wel de kans voor krijg', concludeert hij, wetende dat de Formule 1-teams overal vrij geheimzinnig over doen. Hij hoopt dat het tipje van de sluiter voor hem opgelicht wordt wanneer hij er in 2022 weer terugkeert.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws