Waarom Horner met Binotto minder bekvecht dan met Wolff in 2021 Formule 1
Formule 1

Waarom Horner met Binotto minder bekvecht dan met Wolff in 2021

Waarom Horner met Binotto minder bekvecht dan met Wolff in 2021

Christian Horner heeft toegelicht waarom hij (nog) geen verbale strijd voert met Ferrari-teambaas Mattia Binotto. De Red Bull Racing-teambaas liet zich tijdens het 2021-seizoen meerdere keren horen gedurende de strijd tegen Mercedes, waarin teambaas Toto Wolff meermaals het doelwit van kritiek van de Brit werd. Binotto is de dans tot op heden ontsprongen, al weet Horner dat dat later dit jaar kan veranderen.

'Mattia is een aardige vent. Het is een andere soort concurrentie', meldt Horner bij Motorsport.com wanneer hij geconfronteerd wordt met het feit dat zijn felle mediagedrag van 2021 dit jaar niet meer aanwezig is. Het lijkt erop dat Horner het simpelweg beter kan vinden met Binotto dan met Wolff.

Horner stelt dat het feit dat Wolff momenteel geen competitief team heeft niet betekent dat dat heel het jaar zo is: 'Jullie schrijven Wolff echter al af. Er is voldoende tijd voor Mercedes om zich weer naar de voorkant van de grid te knokken. Wij blijven ons echter op onszelf richten. We vechten tegen alle negen tegenstanders.'

'Ik denk dat er vorig jaar veel gestookt werd, op én naast het circuit', vervolgt hij over het gebekvecht tussen hemzelf en Wolff in 2021. 'Dit seizoen lijkt het er vooral om te gaan wat er zich afspeelt op de baan. De gevechten tussen Max Verstappen en Charles Leclerc zijn geweldig.' De politieke druk staat er in het huidige seizoen dus niet op, zoals vorig jaar wel het geval was.

Toekomstige strijd tussen Red Bull en Ferrari niet uitgesloten

In de eerste vijf Grand Prix-weekenden is het dus goed gegaan tussen de teambazen. Dat is veelbelovend, gezien Wolff en Horner het in Monaco 2021 al met elkaar aan de stok hadden. Later in het seizoen, wanneer het erom gaat spannen, denkt Horner dat de toon tussen de twee teams nog kan veranderen. 'De eerste races waren episch en als we dat gedurende de rest van het seizoen houden, en de spanning toeneemt, gaat het op een gegeven moment tot een kookpunt komen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws