Wolff looft 'rationele' Russell: 'Ik hou van zijn werkwijze' Formule 1
Formule 1

Wolff looft 'rationele' Russell: 'Ik hou van zijn werkwijze'

Wolff looft 'rationele' Russell: 'Ik hou van zijn werkwijze'

Toto Wolff vindt het prettig om te zien hoe goed George Russell in het team past. De jonge Brit maakte in 2022 de overstap naar Mercedes, en wist teamgenoot Lewis Hamilton al meerdere keren te slim af te zijn. De heren werken goed samen, maar houden het netjes wanneer ze elkaar tegenkomen op het asfalt, meldt de teambaas tevreden.

'Hij is uitstekend geïntegreerd, het voelt alsof hij al een eeuwigheid meedraait', merkt Wolff op wanneer Motorsport.com hem vraagt naar Russells eerste races voor zijn nieuwe team. Ook qua samenwerking met Hamilton gaat het goed. Wolff heeft eerder al aangegeven dat de heren het goed met elkaar kunnen vinden en goed communiceren.

Wolff heeft zijn coureurs nog niet écht met elkaar zien vechten op het asfalt. In Miami werd het heel even spannend na de safety car-fase, maar Russell, op verse banden, wist teamgenoot Hamilton te verschalken. 'Zelfs als ze met elkaar racen en het spannend wordt, blijven ze respectvol. Zo moeten teamgenoten met elkaar omgaan, dat is prima', benadrukt de Oostenrijker, die accepteert dat ze met elkaar strijden.

Rationele Russell bij Mercedes

Russells aanpak bij Mercedes in gesprek met het team, de ingenieurs en zijn teamgenoot is goed. Wolff: 'Ik hou van zijn werkwijze. Hij is erg rationeel, of hij nou tweede staat en de snelste is, of op de elfde plek rijdt. Het gaat allemaal om het toepassen van de wetenschap en dat we de auto sneller maken.' Momenteel heeft de W13 namelijk de snelheid niet om mee te doen voor overwinningen.

Dat weerhoudt Russell er overigens niet van om elk weekend goede punten te scoren. Hij is de enige coureur die in het huidige seizoen alle wedstrijden in de top vijf geëindigd is. Daarnaast staat hij meer dan twintig punten voor op collega Hamilton, die aanzienlijk meer moeite heeft met de lastig te temmen Mercedes van 2022.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws