McLaren onthult presentatiedatum 2022-uitdager als derde, nog geen naam bekend Formule 1
Formule 1

McLaren onthult presentatiedatum 2022-uitdager als derde, nog geen naam bekend

McLaren onthult presentatiedatum 2022-uitdager als derde, nog geen naam bekend

Het derde Formule 1-team dat de lanceerdatum voor haar 2022-bolide laat weten is McLaren. De auto waarin Daniel Ricciardo en Lando Norris het zullen moeten doen wordt gepresenteerd op 11 februari 2022. Dat is één dag nadat Aston Martin dat doet. Het zal rondom deze datum nog drukker worden met onthullingen in de Formule 1-wereld, dat aangezien er nog zeven teams zijn die hun lanceerdatum bekend zullen maken.

McLaren laat via een promotievideo op Instagram weten dat de elfde van februari de officiële presentatiedatum zal zijn van hun 2022-uitdager. Hier is nog geen officiële naam aan gekoppeld. Naar verwachtingen zal het de MCL36 zijn, maar dat is dus nog niet zeker. De plaats van de onthulling is ook nog niet bekend, al hint het team in de video wel naar het McLaren Technology Center in Engeland.

Deze onthullingsdatum zal niet alleen voor het Formule 1-team van McLaren zijn. Het team is als merk ook actief in andere racecategorieën zoals esports, Extreme E en IndyCar. In de IndyCar-categorie staat het team ook wel bekend als McLaren Arrows SP. Ook voor die teams zal 11 februari de datum zijn waarop meer onthuld wordt over het seizoen 2022.

Kan McLaren de stap naar de top maken?

Het team met de papaya gekleurde auto eindigde vorig seizoen op de vierde plaats in het constructeurskampioenschap na een hevige strijd om P3 met Ferrari. Die strijd verloor het team ondanks als enige team een 1-2-finish te scoren, in Monza. McLaren zal hoger inzetten in 2022. Het team heeft al meerdere malen aangegeven het gat met de kop, wat in 2021 Red Bull Racing en Mercedes waren, te verkleinen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws