Brundle zag Masi op cruciaal moment falen: 'Er kwam een hybride versie van de regels' Formule 1
Formule 1

Brundle zag Masi op cruciaal moment falen: 'Er kwam een hybride versie van de regels'

Brundle zag Masi op cruciaal moment falen: 'Er kwam een hybride versie van de regels'

De laatste race van het seizoen van 2021 is alweer dik een maand geleden, maar er wordt nog steeds gesproken over deze apotheose. Max Verstappen wist het wereldkampioenschap te grijpen na een controversiële beslissing van wedstrijdleider Michael Masi. Lewis Hamilton zei tijdens de laatste ronde over de boordradio dat de race gemanipuleerd werd. Sky Sports-verslaggevers Martin Brundle en Damon Hill vinden die aantijgingen net iets te ver gaan.

Al een tijd lang verheugde men zich op de laatste race in Abu Dhabi. Ook veel mensen buiten de Formule 1 keken uit naar de race. 'Het was vooral heel jammer voor de Formule 1', begint Brundle bij Sky Sports. 'We hadden alle ogen op ons gericht en toen werd het rommelig. Als je wilt zeggen dat de race moedwillig gemanipuleerd is, dan moet je wel van goeden huize komen met hele sterke advocaten. Er zaten geen kwaadaardige bedoelingen achter de beslissing van de wedstrijdleiding.'

Wel zag de verslaggever dat er fouten werden gemaakt door de wedstrijdleiding. De Brit is van mening dat er te veel externe druk bij kwam kijken. 'In de hitte van het moment zijn er verkeerde beslissingen gemaakt. Ze verzonnen een soort hybride versie van de regels, omdat ze niet achter de safety car wilden finishen. Dat is een fout. Maar deze schuld ligt natuurlijk niet bij Red Bull Racing of bij Ferrari, die met Carlos Sainz op de derde plek eindigde.'

'De beslissing was gewoon oneerlijk'

Hill zag dat niet alleen Hamilton werd benadeeld door de beslissing van de wedstrijdleiding. Bovendien zag de enkelvoudig wereldkampioen de wedstrijdleider Masi onder hevige druk staan. 'De beslissing van de wedstrijdleiding was gewoon oneerlijk. Er mochten slechts een paar auto's voorbij aan de safety car. Dat is niet eerlijk voor de andere gelapte auto's. De focus op de twee kampioenskandidaten was te groot. Op die manier kan je geen race leiden. Maar ik denk dat je niet kan spreken van manipulatie, ondanks dat Masi natuurlijk onder immense druk stond. Hij gaf toe aan die druk', aldus Hill.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws