Vettel snapt uitblijven GP Duitsland: 'Duitsers zijn daarin misschien te realistisch' Formule 1
Formule 1

Vettel snapt uitblijven GP Duitsland: 'Duitsers zijn daarin misschien te realistisch'

Vettel snapt uitblijven GP Duitsland: 'Duitsers zijn daarin misschien te realistisch'

Sebastian Vettel en Gerhard Berger zien duidelijke redenen waarom Duitsland momenteel geen Formule 1 Grand Prix-organiseert. In 2019 stond de Grand Prix van Duitsland voor het laatst op het programma en in 2020 werd er door de coronapandemie nog op de Nürburgring geracet. Vettel ziet dat de sport te duur is en dat de Duitsers daar mogelijk veel te realistisch in is. Bovendien is het land niet vertegenwoordigd door veel racetalent.

De Formule 1 heeft vele jaren op Hockenheim gereden, maar na een spannende race in 2019 verdween het circuit van de kalender. Momenteel lijkt een race bij onze oosterburen ook niet snel terug te keren. 'Het is duur. De kosten die komen kijken bij het opzetten van een Grand Prix zijn heel hoog en misschien zijn Duitsers daarin gewoon een beetje te realistisch', zegt Vettel bij de Duitse tak van Sky Sports. 'De Formule 1 is wereldwijd gezien populairder geworden, maar niet in Duitsland.'

Dat gaat volgens de viervoudig wereldkampioen hand in hand met het uitblijven van groot Duits talent. Dit jaar rijdt er één Duitser, de 36-jarige Nico Hülkenberg, in de koningsklasse van de autosport en Mick Schumacher lijkt de enige hoop te zijn voor de toekomst als tweede rijder van Mercedes. 'Hij is het beste Duitse talent en misschien zelfs wel het enige Duitse talent. Het is een lastige situatie voor hem, maar er kan altijd een kans ontstaan. Het is belangrijk voor hem om aan zijn tweede kans te blijven werken.'

Berger: 'Duitsland heeft een Grand Prix nodig'

Berger, die ook aanwezig was op de Nordschleife, vindt het zonde dat er niet meer geracet wordt in een land met een rijke Formule 1-historie. 'Duitsland heeft een Grand Prix nodig. Historisch gezien speelt het land een grote rol in de motorsport. Je ziet dat duizenden mensen hun vrije tijd besteden aan motorsport.' Om weer een Grand Prix naar het land te halen, moet volgens Berger het volledige motorsportlandschap worden aangepakt. 'Er is meer financiële ondersteuning nodig en dat begint bij het karten', aldus de voormalig Formule 1-coureur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws