McLaren verwacht geen strijd met Red Bull: 'Denk dat het niemand verrast dat Verstappen pole heeft' Formule 1
Formule 1

McLaren verwacht geen strijd met Red Bull: 'Denk dat het niemand verrast dat Verstappen pole heeft'

McLaren verwacht geen strijd met Red Bull: 'Denk dat het niemand verrast dat Verstappen pole heeft'

McLaren-coureurs Lando Norris en Oscar Piastri staan zondag op de derde en vijfde plaats op de startgrid en dat is beter dan beide heren hadden verwacht. Red Bull Racing en Ferrari lijken duidelijk sneller, maar toch heeft het duo van beide teams één coureur achter zich staan op de grid. Waar Norris redelijk tevreden is met zijn optreden, daar baalt Piastri van zichzelf.

Norris en Piastri kwalificeerden zich zaterdag als vierde en zesde in Melbourne, maar dankzij de gridstraf van Sergio Pérez, die aanvankelijk de derde tijd liet noteren, schuiven beide McLaren-coureurs een plekje op. Dat betekent dat ze zondag op de derde en de vijfde startplek mogen plaatsnemen en dat is meer dan waar Norris op had gerekend. 'Het is iets beter dan verwacht eerlijk gezegd', zegt Norris tegen F1TV. 'Ik had niet verwacht voor de Red Bulls en de Ferrari's te eindigen, maar we hebben er toch eentje achter ons gehouden', doelt Norris, die toen nog niet wist dat Pérez een gridstraf zou ontvangen, op Charles Leclerc.

Dat hij juist Leclerc wist te verslaan, had Norris niet verwacht. De Brit had vrijdag namelijk nog voorspeld dat één van de Ferrari-mannen op poleposition zou staan. Norris kon dan ook niet anders dan tevreden zijn. 'Een goed optreden tegen Ferrari en Red Bull, dus daar zijn we erg blij mee', zegt de Brit. 'Het was een goede dag voor ons als team en het is een goede uitgangspositie voor zondag. Het wordt een lange race met waarschijnlijk meerdere pitstops, dus iets om naar uit te kijken', aldus Norris.

Piastri niet verbaasd dat Verstappen op pole staat

In tegenstelling tot zijn teamgenoot is Piastri een stuk minder tevreden. De thuisheld kijkt met 'gemengde gevoelens' terug op zijn kwalificatie. 'In Q1 en Q2 ging het erg goed, maar in Q3 kon ik het net niet voor elkaar krijgen. De rondes waren wat rommelig, dus dat is frustrerend', aldus de Australiër. 'Ik denk overigens niet zozeer dat we het qua positie veel beter hadden kunnen doen, maar ik baal vooral van mezelf.'

De racepace van McLaren zag er vrijdag veelbelovend uit en was zelfs een stuk beter dan het tempo van Red Bull. Toch denkt Piastri dat zowel Ferrari als Red Bull een maatje te groot is. 'Ferrari oogt het hele weekend al sterk. Red Bull wat minder, maar ik denk niet dat het iemand verbaast dat Max (Verstappen, red.) op poleposition staat. Het zal dus lastig worden', besluit Piastri.

Niets missen van Verstappen in 2024? Sluit dan een abonnement af bij Viaplay.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws