Pérez tikt zichzelf op de vingers: 'Maar Verstappens ronde was wel heel sterk' Formule 1
Formule 1

Pérez tikt zichzelf op de vingers: 'Maar Verstappens ronde was wel heel sterk'

Pérez tikt zichzelf op de vingers: 'Maar Verstappens ronde was wel heel sterk'

Sergio Pérez vond de kwalificatie erg lastig en denkt dat hij wat foutjes heeft gemaakt in de eerste sector waardoor hij uiteindelijk wat tekort kwam op Carlos Sainz en Max Verstappen. De Mexicaan geeft dan ook aan dat de ronde van zijn teamgenoot behoorlijk sterk was, al denkt hij wel dat P2 haalbaar was geweest voor zichzelf.

Pérez kwalificeerde op de derde plek nadat Red Bull het moeilijk had met de balans van de RB20 in de eerste twee fases van de kwalificatie. Het hele weekend kampten ze al met een ondersturende auto, maar in Q3 kregen ze het opeens voor elkaar. Verstappen wist het onderste uit de kan te halen door Sainz te verslaan en de poleposition te pakken. Pérez kreeg na afloop nog een gridstraf omdat hij Nico Hülkenberg in de weg zat in Q1. Hij zal dus starten vanaf P6. 'Ik denk dat ik wat fouten heb gemaakt in de eerste sector, en ik denk dat er wel wat meer in zat', geeft Pérez toe in de persconferentie na afloop.

'Het een lastige kwalificatie was vanwege de banden. In alle sector leken de vereisten erg verschillend te zijn, en dan van sector tot sector', laat de Mexicaan weten. 'Dus ik denk dat P2 wel haalbaar was, maar Max' ronde was behoorlijk sterk.' De 34-jarige coureur uit Guadalajara maakt zich alsnog niet druk. Hij weet dat de race lang zal zijn. 'De degradatie zal ook hoog zijn, maar zolang we een goede pace hebben zouden we in staat moeten zijn om naar voren te komen.' Als Red Bull weer een één-twee wil pakken, dan moet Pérez inderdaad nog wat werk verrichten om naar het podium te rijden.

'We hebben nogal wat veranderd'

Toen het duidelijk was vanaf Q1 dat de balans niet in orde was, kon het team vanzelfsprekend niet heel veel doen om het aan te passen. Het enige waar ze aan mogen sleutelen is de afstellingen op het stuur en de voorvleugel. Dat hebben ze dan ook gedaan. 'Het is geen eenvoudig weekend geweest. We hebben gespeeld met waar we begonnen zijn met de basisafstelling en waar we zijn geëindigd', laat Pérez weten. 'We hebben nogal wat veranderd. We zijn gewoon op zoek naar de juiste balans, proberen de degradatie voor morgen onder controle te krijgen', somt hij op. 'We hebben wat dingen geprobeerd en we zullen zien wat we kunnen bereiken.'

Niets missen van Verstappen in 2024? Sluit dan een abonnement af bij Viaplay.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws