Aston Martin nu al bijna 80 punten achter Red Bull: 'Maar alles is heel close' Formule 1
Formule 1

Aston Martin nu al bijna 80 punten achter Red Bull: 'Maar alles is heel close'

Aston Martin nu al bijna 80 punten achter Red Bull: 'Maar alles is heel close'

Fernando Alonso zette een goede run neer aan het begin van de kwalificatie maar had later in de sessies niet het vertrouwen meer om te pushen met de auto. Naar het idee van de Spanjaard was Aston Martin veel minder competitief in Australië dan in Jeddah, de auto gleed namelijk een beetje en er was een gebrek aan consistentie. Alonso hoopt met twee auto's punten te scoren op zondag.

De tweevoudig wereldkampioen begon de kwalificatie competitief, maar dat ging bergafwaarts richting Q3, toen hij echt een goede ronde neer moest zetten. Alonso maakte een fout en reed door het grind bij bocht zes, en toen was het gedaan. 'Het lukte ons min of meer om beide auto's in Q3 te krijgen, zoals we hadden verwacht', zegt Alonso bij Sky Sports. 'Mijn eerste ronde in Q3 was niet geweldig: ik kwam naast de baan in bocht zes. Dat was mijn fout. Dus, in mijn laatste snelle ronde, had ik niet echt volledig vertrouwen in de auto', geeft de Spanjaard aan.

Alonso gaf aan dat hij het gevoel had dat Aston Martin niet de pace had die ze in Jeddah hadden gezien. Toen leek zag de competitiviteit van de Britse renstal er met name tijdens de vrije trainingen erg goed uit. 'De auto gleed, was een beetje gevoelig voor de wind, en er was een gebrek aan consistentie. Maar het geldt voor iedereen hetzelfde. Toch moeten we meer snelheid vinden', oordeelt de Asturiër. 'Het wordt geen gemakkelijke race voor de banden - graining zal een zorg zijn voor iedereen - dus laten we kijken of we ze beter kunnen managen dan de anderen.'

'We hopen op punten'

Aston Martin staat momenteel vijfde in het kampioenschap met dertien punten. Vorig jaar stond de Britse renstal na drie races tweede. Nu heeft het team uit Silverstone een achterstand van 74 punten op Red Bull Racing. 'Alles is heel close, en de banden gaan de strategische plannen en de race domineren. Dat zal de sleutel zijn', zegt Alonso. 'We hopen op een goede race en dat we punten kunnen scoren met twee auto's', aldus de Spanjaard.

Niets missen van Verstappen in 2024? Sluit dan een abonnement af bij Viaplay.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws