Britse analist keek met veel ontzag naar Verstappen: 'Waar haalt hij dat weer vandaan?' Opinie
Opinie

Britse analist keek met veel ontzag naar Verstappen: 'Waar haalt hij dat weer vandaan?'

Britse analist keek met veel ontzag naar Verstappen: 'Waar haalt hij dat weer vandaan?'

Max Verstappen wint de afgelopen races praktisch alles wat er te winnen valt en toch weet de Red Bull Racing-coureur kenners en fans keer op keer weer te verrassen, zo ook F1TV-analist Alex Brundle. De 33-jarige zoon van voormalig F1-coureur Martin Brundle, heeft het kwalificatieoptreden van Verstappen met veel ontzag aanschouwd, maar ook aan zijn teamgenoot Sergio Pérez deelt de Brit complimenten uit.

Het hele weekend in Melbourne waren Verstappen en de RB20 nog niet elkaars beste vrienden, maar in Q3 liet de regerend wereldkampioen andermaal geen spaan heel van de concurrentie. Zijn beide ronden in het laatste kwalificatiedeel waren ruimschoots voldoende geweest voor de poleposition, maar vrijwel iedereen had een Ferrari-coureur vooraan verwacht, inclusief Verstappen zelf. Het is dan ook niet vreemd dat ook Brundle de prestatie van Verstappen in Q3 niet aan zag komen.

'Ik weet niet waar hij die tijdwinst weer vandaan weet te halen', is de analist van F1TV na afloop van de kwalificatie op het Albert Park Circuit lovend over het optreden van de Nederlander, die zaterdag alweer zijn derde poleposition in 2024 wist te scoren. 'Je hoort hem in Q1 klagen over onderstuur en ook in Q2 is hij nog wat aan het worstelen. En ineens heeft hij aan het begin van Q3 een gat van ongeveer vier tienden op de rest', kan Brundle zijn verbazing niet verbergen. 'Het is zo ongelooflijk indrukwekkend om hem tegen het einde van de kwalificatie zo te zien presteren.'

Ook Pérez maakt indruk

Het is gezien zijn indrukwekkende prestaties niet vreemd dat men het vaak over de Nederlander heeft, maar in de schaduw van Verstappen is ook Pérez volgens Brundle aan een uitstekend seizoen bezig. 'We zien veel meer consistentie bij hem aan het begin van dit jaar. Hij oogt kalm en hij lijkt de situatie veel beter onder controle te hebben', constateert de 33-jarige, die een vergelijking met vorig seizoen maakt. 'Ik herinner nog hoe hij vorig jaar in Suzuka uit de auto stapte nadat hij een paar incidenten had gehad. De Sergio (Pérez, red.) die we nu zien, is meer gefocust en veel constanter. Ook al is hij nog wel altijd een paar tienden langzamer dan Verstappen', aldus Brundle.

Niets missen van Verstappen in 2024? Sluit dan een abonnement af bij Viaplay.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws