Mekies ziet geen overmatig emotionele Leclerc in de Ferrari-cockpit Formule 1
Formule 1

Mekies ziet geen overmatig emotionele Leclerc in de Ferrari-cockpit

Mekies ziet geen overmatig emotionele Leclerc in de Ferrari-cockpit

Laurent Mekies denkt niet dat Charles Leclerc in de cockpit emotioneler is dan Carlos Sainz. Terwijl de Spanjaard zich altijd vrij rustig lijkt te houden, hoorden we de Monegask in het 2022-seizoen meerdere keren frustratie uiten over de boordradio. Het meest recente voorbeeld, waar tijdens de persconferentie te Hongarije naar verwezen wordt, is dat van Frankrijk. Daar slaakte Leclerc een kreet na met zijn F1-75 in de barrières te eindigen.

Mekies, de racing director van Ferrari, is van mening dat dat verder niets te maken heeft met de emotionele aard van de coureur. 'Ik denk van niet', laat hij weten tegenover onder meer F1Maximaal.nl. 'Ze (Leclerc en Sainz, red.) hebben allebei hoogtepunten en dieptepunten meegemaakt dit seizoen. Op het moment zelf zijn ze impulsief, maar vijftien minuten nadat ze uitvallen, zitten ze weer in leermodus.' Zodra ze teruggekeerd zijn naar de pitstraat analyseren ze vooral waar het misgegaan is en hoe fouten in de toekomst voorkomen kunnen worden.

'Je moet die in the heat of the moment-momentjes over de boordradio er dus los van zien. Zodra ze alles analyseren wanneer ze uit de auto zijn, tonen ze eigenlijk nauwelijks negatieve emoties', benadrukt de Ferrari-topman. Leclerc leek na zijn crash in Le Castellet vrij van slag, en legde de schuld dan ook volledig bij zichzelf na een overwinning of tweede plek te vergooien. Toch denkt Mekies dat hij niet overmatig emotioneel is, en zeker niet emotioneler dan zijn teamgenoot, Sainz.

Ferrari-coureurs makkelijk gemotiveerd

Diverse keren moesten beide Ferrari-heren dit jaar te voet terug naar de pitstraat. Soms betrof het persoonlijke fouten, soms hield het materiaal er halverwege een wedstrijd mee op. 'Je kan zien dat verklaringen die ze dan vinden ze alleen nog maar meer motiveren', concludeert Mekies, die nog even ingaat op die leermodus waarin de heren verkeren wanneer ze net een uitvalbeurt te verduren hebben gekregen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws