Update | Leclerc luchtig na boordradio over vierde versnelling: 'Er was geen probleem' Formule 1
Formule 1

Update | Leclerc luchtig na boordradio over vierde versnelling: 'Er was geen probleem'

Update | Leclerc luchtig na boordradio over vierde versnelling: 'Er was geen probleem'

Charles Leclerc weet dat de banden de rest van het weekend in Hongarije een cruciale rol gaan spelen. De aankomende dagen is er regen voorspeld op en rond de Hungaroring, waardoor het een interessante kwalificatiesessie kan worden. Leclerc was tijdens de tweede vrije training de snelste coureur, terwijl Carlos Sainz in de eerste sessie de snelste tijd op zijn naam wist te zetten. Leclerc hoopt dat Ferrari deze voorsprong vast kan houden gedurende het weekend.

Leclerc is blij met de eerste dag van het Grand Prix-weekend in Boedapest. De Monegask begon nog met een achterstand op zijn teamgenoot in de eerste vrije training, maar in de tweede trainingssessie was de vijfvoudig racewinnaar de snelste. 'Het was een hele productieve dag', vertelt Leclerc bij Formula1.com. 'We hebben veel veranderd aan mijn auto. De eerste vrije training was dan ook best lastig, maar in de tweede vrije training zaten we weer op het juiste pad. Ik ga met een zelfverzekerd gevoel naar zondag toe.'

Leclerc denkt dat banden cruciale rol gaan spelen

De Hungaroring staat niet bekend om de vele inhaalacties te zien zijn op de baan. Zo wist Fernando Alonso vorig seizoen Lewis Hamilton geruime tijd achter zich te houden. De kwalificatie zal dus van cruciaal belang zijn, en daarin is een belangrijke rol weggelegd voor de banden. 'De baanevolutie ligt normaliter heel erg hoog hier, maar tijdens deze trainingen lag het lager dan verwacht. Het wordt dus van cruciaal belang om de banden in het juiste werkvenster te krijgen.'

Op zaterdag wordt het de coureurs waarschijnlijk wel wat lastiger gemaakt. Er staat namelijk regen op de planning in Boedapest. 'Het lijkt er op dat het gaat regenen morgen, dus dat gaat het nog wat moeilijker maken qua banden. Als we deze banden in het juiste werkvenster krijgen dan kunnen we hopelijk onze voorsprong behouden. Daar zal dan ook onze prioriteit liggen', aldus Leclerc.

Update 09.55u (30/07) | Leclerc luchtig na boordradio over vierde versnelling: 'Er was geen probleem'

Heel even schoten Ferrari-fans in de stress tijdens de tweede vrije training voor de Grand Prix van Hongarije 2022. Charles Leclerc liet over de boordradio weten dat hij wat vreemds voelde wanneer hij naar de vierde versnelling schakelde, en dook ogenblikkelijk de pitstraat in. Na afloop van de vrije training ging hij in op het momentje.

'Dat kan ik me niet eens herinneren!', meldde hij lachend in de microfoon van F1. 'Er was geen probleem. Ik zag dat er wat commentaar op geleverd werd, en dat vermoed werd dat we technische problemen hadden. Dat was niet het geval', zo stelt hij zijn fans gerust. Na zijn uitvalbeurt in Frankrijk heeft de Monegask flink wat punten te verzamelen voordat de coureurstitel van 2022 weer in zicht is.

Kan Lewis Hamilton de eerste Mercedes-zege van het jaar binnenslepen op de Hungaroring? Zet in en krijg 13,00 keer je inzet terug!

Zet in bij Bet365 en ontvang een welkomstbonus van 100 euro.

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Let op: Gokken kan verslavend zijn, speel bewust 18+, hands24

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter of Instagram.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws