Mekies ziet RB en Haas graag vechten: 'Enkel op die manier haal je een punt' Formule 1
Formule 1

Mekies ziet RB en Haas graag vechten: 'Enkel op die manier haal je een punt'

Mekies ziet RB en Haas graag vechten: 'Enkel op die manier haal je een punt'

Visa Cash App RB staat dankzij de punten die Yuki Tsunoda binnenhaalde voor het team momenteel op de zesde plek in het constructeurskampioenschap. Hoewel het gat met de vijf topteams erg groot is, doet de renstal uit Faenza goede zaken ten opzichte van de rivalen. ‘We komen in Miami met een update om op die golf verder te surfen’, vertelt teambaas Laurent Mekies aan Motorsport.com.

Met vijf topteams die ver voorlopen op de achterhoede, is het voor de vijf kleinere teams zaak om elk puntje dat een coureur uit de top tien laat liggen direct binnen te halen. Tot nu toe lukt dit enkel RB en Haas, waardoor de twee teams dus in een onderlinge strijd om de zesde plek verwikkeld zijn. Na een dubbele DNF in China, moet RB zich gaan herpakken in Miami, onder andere dus met updates aan de bolide.

‘In Miami zullen we een update brengen die ons zal helpen verder te surfen op het randje van de golf’, vertelt Mekies. ‘In deze groep zijn er geen garanties’, zegt hij over de achterhoedeteams. ‘Ik weet zeker dat onze rivalen ook met updates zullen komen en enkel als je het hele weekend presteert kun je die P10 halen’, zegt de teambaas, die daarmee dus aangeeft dat hij niet verwacht dat er meer mogelijk gaat zijn dan dat.

Gevecht met Haas zorgt ervoor dat het team scherp blijft

Op het gebied van pace lijkt RB een kleine voorsprong te hebben op Haas, maar ook de Amerikaanse renstal wist al een aantal punten binnen te halen. Het verschil tussen de twee teams was zo klein, dat de Fransman niet durft te zeggen dat RB het gevecht controleert. ‘We waren nooit zeker dat we de snelste bolide hadden van de vijf achterhoedeteams’, geeft hij toe. ‘We haalden het dankzij een halve tiende in Australië en Japan en in China misten we het net. Het is elke keer weer een gevecht.’

Hoewel het gevecht met Haas dus voorkomt dat RB zeker van de eigen zaak is, ziet Mekies het toch als een positief iets. ‘Het is een geweldige oefening voor iedereen. Een fantastische training voor het team om elk weekend weer scherp te zijn. We moeten vanuit elk perspectief een sterke race rijden’, aldus de teambaas. ‘Enkel op die manier haal je een punt. Als er iets misgaat qua bandenmanagement, strategie of wat dan ook, kan je dat punt wel vergeten’, sluit de Fransman af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws