Mekies ziet uitdaging voor coureurs: 'Na paar ronden aftasten gelijk tot het uiterste gaan' Formule 1
Formule 1

Mekies ziet uitdaging voor coureurs: 'Na paar ronden aftasten gelijk tot het uiterste gaan'

Mekies ziet uitdaging voor coureurs: 'Na paar ronden aftasten gelijk tot het uiterste gaan'

Laurent Mekies, de racedirecteur van Ferrari, blikt vooruit op het raceweekend in Brazilië. De Fransman voorspelt een mooie race met mogelijke verrassingen als regen. Ook de sprint is volgens Mekies een extra toevoeging aan het weekend, wat de echte potentie van de teams op de proef stelt.

Mekies kijkt uit naar het weekend in Brazilië. 'Het is één van de klassieke circuits op de kalender. Het is een circuit met veel karakter, dat een uitstekende mix biedt van middelsnelle bochten, met lange rechte stukken en veel hoogteverschil', begint de racedirecteur, geciteerd door FormulaPassion.it. 'Dat zorgt er tegelijkertijd voor dat het zo veeleisend is als het aankomt op de afstelling en keuze van downforce.'

Mekies: 'Voor de coureurs is het bijzonder uitdagend'

Verder is het weer vaak een belangrijke factor tijdens de Grand Prix op Braziliaanse bodem. 'Het is een circuit waar je vaak te maken krijgt met stromende regen, wat de races hier nog onvoorspelbaarder maakt', vervolgt Mekies. Ook is het weekend op Interlagos extra bijzonder, omdat het het derde sprintweekend van het jaar is. 'Met de sprint ga je al na een uur vrije training de kwalificatie in, en dit is de grootste valkuil: wanneer je Q1 ingaat, kun je eigenlijk niet meer aan de afstelling komen.'

Het weekend zal volgens Mekies daarom benadrukken wat het vermogen van het team is om zich voor te bereiden op de weekend. 'Ik verwijs naar de simulaties die we doen bij het naderen van de race en ook naar het werk dat onze coureurs fysiek doen in de simulator', geeft hij als toelichting. 'Voor de coureurs is het bijzonder uitdagend, omdat het vereist dat ze na een paar ronden aftasten tot het uiterste gaan op het circuit. Voor het team is een weekend met de sprint een beetje als een Grand Prix van vierhonderd kilometer, onderbroken door een rode vlag na een kwart van de race, honderd kilometer, precies de lengte van de korte race', eindigt Mekies.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws