Capito vindt niet dat Red Bull een hogere straf had moeten krijgen: 'Ik vind het prima' Formule 1
Formule 1

Capito vindt niet dat Red Bull een hogere straf had moeten krijgen: 'Ik vind het prima'

Capito vindt niet dat Red Bull een hogere straf had moeten krijgen: 'Ik vind het prima'

Jost Capito, de teambaas van Williams, vindt de straf die Red Bull Racing kreeg voor het overschrijden van het budgetplafond niet te laag. De Oostenrijkse renstal heeft vooral veel geld uitgegeven aan eten en drinken, maar volgens de Duitser zijn de kosten voor de catering überhaupt erg vaag.

Aan de hand van een voorbeeld omschrijft Capito hoe raar hij de regels rondom de catering vindt. 'Als medewerkers van de teams in de avond op het circuit in de hospitality eten, dan valt dat wel onder het budgetplafond, maar als ze buiten het circuit in een restaurant eten, dan valt het er opeens niet onder', vertelt de teambaas bij de Duitse Sky Sports.

Volgens Capito moet er meer duidelijkheid komen rond dat soort uitgaven. 'Voor de teams is het goedkoper, makkelijker en minder ingewikkeld als iedereen op het circuit eet, want het neemt bijvoorbeeld minder risico met zich mee', legt de Duister uit. 'Toch kun je dat beter niet doen, omdat het dan onder het budgetplafond valt en als je buiten de deur eet niet', vertelt de verbaasde teambaas.

Capito: 'In de loop der jaren zal het verbeteren'

Vorig jaar was de eerste keer dat er werd gewerkt met het budgetplafond, dus Capito verwacht dat er nog wel verbeteringen komen. 'Het probleem is bekend en volgend jaar zal het anders zijn', vertelt hij. 'Het zijn veranderingen waarover alle teams het eens zijn en waar samen aan wordt gewerkt, want dat is nodig', benadrukt Capito. 'De reglementen rond het budgetplafond zijn zo ingewikkeld dat het niet in één keer goed zal zijn. In de loop der jaren zal het dan ook verbeteren.'

Capito vindt niet dat de straf die Red Bull uiteindelijk kreeg te laag was, net als veel andere teams. 'Het is niet zeker of het bedrag dat ze boven het budgetplafond uit kwamen is uitgegeven aan prestatie. Je moet toegeven dat het het eerste jaar met de regels was', vertelt de teambaas. 'Het is dan ook niet nuttig om nu te discussiëren over of de straf minder zwaar of juist zwaarder had moeten zijn. Het is wat het is en er is nu in ieder geval een duidelijke maatstaaf. Ik vind het allemaal prima', eindigt Capito.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws