Sainz kritisch op prestaties Ferrari: 'Verandering moet van binnenuit komen' Formule 1
Formule 1

Sainz kritisch op prestaties Ferrari: 'Verandering moet van binnenuit komen'

Sainz kritisch op prestaties Ferrari: 'Verandering moet van binnenuit komen'

Carlos Sainz vertelt over essentiële verandering bij het team van Ferrari. De Scuderia rijdt het hele jaar al heel goed tijdens de kwalificatie en daarmee hebben Charles Leclerc en Sainz dit jaar in twaalf van de twintig races de poleposition kunnen pakken. In de race gaat het echter telkens mis, waardoor de coureurs veel punten mislopen.

Het team is bezig om de prestaties op de zondag te verbeteren. 'We proberen het', begint Sainz, geciteerd door Grande Prêmio. Voor 2023 zullen er een aantal dingen veranderen voor onder andere de vloeren van de auto's. 'We zullen volgend jaar regelwijzigingen hebben die van invloed zullen zijn op elk team', vertelt de Spanjaard.

Sainz: 'We veranderen dingen om op zondag beter te zijn'

Toch is er iets anders dat een grotere impact zou moeten hebben. 'De belangrijkste verandering moet van binnenuit komen', zo is Sainz kritisch. 'We veranderen dingen om volgend jaar op zondag beter te zijn. Daar gebruiken we de laatste paar races voor. We hebben al wat vooruitgang geboekt, dus het is positief', vertelt de Ferrari-coureur hoopvol.

Voor nu ligt de focus bij het team dus op het verbeteren van de prestaties op zondag. 'Of de auto nu veel competitiever is of niet, het team zal er klaar voor zijn', zo vertelt Sainz. 'We hebben een jaar ervaring opgedaan met het strijden vanaf de eerste rij. Ik persoonlijk zal er ook meer klaar voor zijn. Ik kan niet wachten, om eerlijk te zijn. Ik wil dat deze laatste twee races goed verlopen, maar ik kijk ernaar uit om te zien hoe we het in 2023 zullen doen', eindigt Sainz.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws