Mercedes aast op dubbele podiumfinish: 'Gaat met Verstappen achter ons heel moeilijk worden' Formule 1
Formule 1

Mercedes aast op dubbele podiumfinish: 'Gaat met Verstappen achter ons heel moeilijk worden'

Mercedes aast op dubbele podiumfinish: 'Gaat met Verstappen achter ons heel moeilijk worden'

Mercedes staat met twee bolides op de voorste rij bij de Grand Prix van Groot-Brittannië, een feit waar Toto Wolff meer dan tevreden mee is. Dat er ook nog een andere auto met een Mercedes-power unit op de tweede rij staat, maakt het nog beter. 'Dit is speciaal voor het Silverstone-publiek', zegt hij op de website van Mercedes AMG F1.

'Dit was een hele goede zaterdag voor het team', vertelt Wolff. 'Dit is een top drie voor Mercedes-Benz-power met drie Britten vooraan, wat speciaal is voor het Silverstone-publiek', benadrukt de teambaas. 'Dat gezegd hebbende, vandaag telt niet zo zwaar. We moeten morgen het echte werk verzetten en McLaren en Lando Norris zien er verschrikkelijk snel uit', ziet de Oostenrijker. 'Hem achter ons houden gaat een lastige opgave worden. De race morgen zal bepaald worden door bandendegradatie, dus we moeten op ons best zijn als we mee willen doen om de overwinning', aldus Wolff.

De teambaas van de Duitse renstal heeft zijn team de afgelopen maanden grote stappen zien zetten. 'We hebben in een achtbaan gezeten en het is soms moeilijk geweest', geeft hij toe. 'We komen nu naar een van de tempels van de motorsport en starten met twee bolides vooraan, dat is een mooie beloning voor iedereen in Braxley en Brixworth', zegt Wolff. 'Er is zo veel werk verricht op verschillende vlakken om ons naar deze positie te helpen. Maar we kunnen hier niet stoppen', blijft de teambaas realistisch. 'Er komen nog weer ontwikkelingen aan en iedereen blijft keihard pushen.'

Mercedes wil eerste rij omzetten in dubbel podium

Ook Andrew Shovlin, de trackside engineering director van Mercedes, heeft veel lof voor iedereen van de Duitse renstal. 'Dat was een geweldige kwalificatiesessie voor het team en de coureurs. Het is een tijdje geleden dat we beide auto's op de eerste rij zagen staan', aldus Shovlin. 'Dit is mogelijk door al het harde werk en het doorzettingsvermogen van elk lid van ons team', vindt hij. 'Een eerste rij in de kwalificatie omzetten in een één-twee morgen is ons doel. We weten echter ook dat dit met Lando en Max achter ons heel moeilijk gaat worden', geeft hij toe. 'We waarderen de steun van het publiek op Silverstone enorm dit weekend en we zullen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat ze morgen weer kunnen juichen', sluit Shovlin af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws