Stella had snelle Mercedessen verwacht: 'Daar twijfelden we nooit aan' Formule 1
Formule 1

Stella had snelle Mercedessen verwacht: 'Daar twijfelden we nooit aan'

Stella had snelle Mercedessen verwacht: 'Daar twijfelden we nooit aan'

Het lukte McLaren niet om poleposition te pakken in de thuisrace van Lando Norris, maar met een P3 en P5 staan beide bolides op een prima positie om te vechten met de auto’s voor ze. Teambaas Andrea Stella is van mening dat de kwalificatie van McLaren nog wel iets beter had gekund, maar kijkt vooral uit naar de Grand Prix zelf. ‘Vanaf P3 en P5 is alles mogelijk’, stelt de Italiaan tegenover Sky.

‘Het was een lastige kwalificatie vanwege de weersomstandigheden’, moet Stella erkennen. ‘Soms leek het erop dat het weer nat kon worden, zoals toen Q2 begon. Het was een redelijke kwalificatie’, blijft hij enigszins terughoudend over de resultaten van de coureurs. ‘Ons enige probleem is dat we onszelf niet wisten te verbeteren tijdens de tweede ronde in Q3’, is de teambaas van McLaren van mening.

‘Verder hadden we vast wel een paar tienden kunnen vinden en voor poleposition kunnen vechten’, denkt hij. Dat lukte uiteindelijk niet. ‘Lando had een klein probleempje, dus we realiseerden al snel dat we de rondetijd niet gingen verbeteren’, zegt hij over de coureur die vorige week de race eindigde met een DNF. ‘Oscar had weinig tijd. Hij begon te dicht achter de auto voor zich aan zijn snelle ronde’, zegt Stella over de Australiër. ‘Een beetje slordig, maar het goede nieuws is dat we competitief zijn. We staan er. Vanaf P3 en P5 is alles mogelijk’, blijft de Italiaan positief gestemd.

Stella onder de indruk van prestatie Mercedes

Stella deinst niet terug voor een complimentenregen aan Mercedes. ‘We moeten erkennen dat Mercedes goed was’, vindt hij. ‘Ze staan op P1 en P2, dat betekent dat de auto competitief is. De coureurs zijn ook competitief’, benadrukt hij de kwaliteiten van de Zilverpijlen. ‘Daar twijfelden we nooit aan. Dat heeft Mercedes goed gedaan’, voegt hij er nog aan toe. ‘Wij hadden het beter kunnen doen dan we vandaag deden, maar we zijn er en we gaan er morgen voor’, sluit Stella af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws