Mercedes brengt laatste updates in Amerika: 'Hopelijk kunnen we Red Bull nog een keer verslaan' Formule 1
Formule 1

Mercedes brengt laatste updates in Amerika: 'Hopelijk kunnen we Red Bull nog een keer verslaan'

Mercedes brengt laatste updates in Amerika: 'Hopelijk kunnen we Red Bull nog een keer verslaan'

In de hoop nog een race te kunnen winnen, zal Mercedes voor de Grand Prix van Amerika nog enkele updates meebrengen. Andrew Shovlin, de Trackside Engineering Director, geeft aan dat het team nog een race wil winnen dit seizoen.

Met nog vier races te gaan brengt Mercedes nog enkele updates in de hoop de laatste sprong te maken naar de top van het veld. De W13 bleek aan het begin van het seizoen geen partij voor concurrenten Red Bull en Ferrari, maar is onderhand regelmatig terug te vinden in de strijd om de prijzen. De laatste updates van het seizoen moeten de Duitse renstal niet alleen naar een overwinning helpen, maar zijn ook behulpzaam in de bouw voor de wagen van volgend jaar. 'Het is de laatste stap qua aerodynamica voor ons dit seizoen. Hopelijk kunnen we zo nog wat meer uit onze wagen halen', aldus Shovlin op de sociale mediakanalen van Mercedes.

'Alles wat we dit jaar nog doen, nemen we mee voor het volgende jaar. We hebben naast onze aerodynamische updates ook nog wat gewicht verloren, waardoor we wat dichter op het minimumgewicht zitten.' Aan voorspellingen durft de engineer zich echter niet te wagen voor de Amerikaanse GP. 'Het is haast onmogelijk om te voorspellen hoe we ervoor zullen staan op rauwe snelheid.' De afgelopen races fluctueerden de prestaties van de Duitse renstal erg. Shovlin verwacht dat het Circuit of the Americas de W13 niet optimaal zal liggen. 'Vorig jaar was deze baan niet onze favoriet. Het is een erg hobbelige baan en de banden oververhitten snel.'

'Dit jaar kan het volledig anders zijn'

Toch bieden prestaties uit het verleden geen garanties voor de toekomst, zo weet ook de Mercedes-topman. 'Ze hebben het asfalt hier vernieuwd, waardoor er hopelijk minder hobbels zijn. Dit seizoen is het lastig te voorspellen hoe je zult presteren op een bepaald circuit, omdat de auto's natuurlijk volledig verschillen ten opzichte van vorige jaren.' Zoals benoemd heeft Mercedes dus nog maar vier kansen om de gehoopte zege binnen te halen. Het Circuit of the Americas lijkt op voorhand niet optimaal voor de W13, maar de praktijk zal de daadwerkelijke krachtsverhoudingen moeten uitwijzen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws