Mercedes gaat porpoising 'stapje voor stapje' oplossen: updates in Miami Formule 1
Formule 1

Mercedes gaat porpoising 'stapje voor stapje' oplossen: updates in Miami

Mercedes gaat porpoising 'stapje voor stapje' oplossen: updates in Miami

Andrew Shovlin hoopt dat Mercedes tijdens de Grand Prix van Miami een grote stap kan zetten in het oplossen van het stuiteren. Momenteel kan Mercedes niet het maximale uit haar auto halen door porpoising, aangezien ze een hogere rijhoogte moeten hanteren om zo het stuiteren enigszins te verlichten. In Miami komen er waarschijnlijk updates op de W13.

Mercedes verliest op het moment veel tijd ten opzichte van Ferrari en Red Bull Racing. Vooral Ferrari kampt op het moment ook met porpoising, maar de Scuderia is wel competitief. Mercedes gaat dus upgrades brengen. 'Met de nieuwe onderdelen kunnen we hopelijk laten zien dat we een stap in de goede richting zetten', zegt Shovlin in de debrief-video van Mercedes. 'Natuurlijk verwacht het team niet dat de problemen in één klap zijn verdwenen.'

Shovlin: 'Stapje voor stapje'

De BBC meldt dat de nieuwe onderdelen ervoor moeten zorgen dat het stuiteren enigszins wordt verminderd. Mercedes neemt waarschijnlijk een nieuwe achtervleugel mee naar de allereerste Grand Prix van Miami. Deze achtervleugel zal moeten zorgen voor minder luchtweerstand en minder lading aan de achterzijde van de bolide. Hiermee hoopt de Duitse renstal het stuiteren te minimaliseren. Daar heeft het team echter ook nog andere onderdelen voor nodig. Waarschijnlijk moet Mercedes ook haar vloer aanpassen.

Toto Wolff heeft gezegd dat ze de oplossing voor het probleem nog niet hebben gevonden. Toch merkt Shovlin dat het team in Brackley momenteel keihard werkt om het probleem te begrijpen. 'We willen het natuurlijk op een manier uit de auto zien te krijgen. We weten dat we dit stapje voor stapje moeten proberen in plaats van in één keer alles eraan doen om het probleem te laten verdwijnen. Maar we zien bemoedigende dingen. Hopelijk zien we in Miami progressie', aldus de ingenieur.

Shovlin over upgrades Mercedes

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws