Bleekemolen ziet effect van WK-winst Verstappen: 'Hamilton heeft verlies niet verwerkt' Formule 1
Formule 1

Bleekemolen ziet effect van WK-winst Verstappen: 'Hamilton heeft verlies niet verwerkt'

Bleekemolen ziet effect van WK-winst Verstappen: 'Hamilton heeft verlies niet verwerkt'

Lewis Hamilton is nog niet over het verlies van het wereldkampioenschpa van vorig jaar heen. De Brit kent zijn slechste seizoensstart ooit en volgens Michael Bleekemolen ligt dat niet alleen aan de auto.

Volgens Bleekemolen kan het zo zijn dat er een verschil zat tussen de bolides van Hamilton en George Russell, maar de Nederlander denkt dat het echte leed van Hamilton nog bij het vorige seizoen ligt. Hamilton verloor in de laatste ronde van de laatste race de eerste plek in de Grand Prix van Abu Dhabi en daarmee ook het kampioenschap. Volgens Bleekemolen zit dat hem nog steeds dwars.

'Hamilton is gewoon de weg kwijt', zegt hij tegenover RacingNews365. 'Die hebben we de hele winter nog niet gehoord. Eerst wilde hij racen, toen wilde hij weer niet racen, het was elke keer iets anders. Hamilton heeft gewoon een kleine psychologische klap gekregen door Verstappen vorig jaar in Abu Dhabi', aldus de Nederlandse coureur.

Middenveld heel competitief

Volgens Bleekemolen is er door de nieuwe regels van 2022 ook het één en ander veranderd in het middenveld: 'Je ziet ook dat het middenveld een heel stuk dichter bij elkaar zit nu', legt Bleekemolen uit. De spannende gevechten en de kleinere verschillen komen ook doordat er betere coureurs op de Formule 1-grid staan dan vorig jaar.

'Kijk, er zijn er natuurlijk honderden op de wereld die goed genoeg zijn voor de Formule 1, maar ik denk dat we nu niet meer de Nikita Mazepins en dat soort types hebben. Dat scheelt toch een behoorlijk aantal safety cars! Ik denk dat we nu wel redelijk op niveau zitten.'

De Nederlander ziet verder potentie bij het team van Haas en is onder de indruk van Fernando Alonso. 'De auto van Haas gaat echt goed hoor! Ik zie echter ook veel potentie in Alonso, want je ziet dat hij er vaak staat.' Toch heeft Alonso veel pech gehad: 'Je moet geen dingen creëren die in je nadeel zijn. Soms kan een spin of verkeerd remmen gebeuren, maar het ontregelt alles.' Ondanks de problemen bij de Spanjaard ziet Bleekemolen genoeg kansen voor Alonso dit seizoen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws