Mercedes is ambitieus over verdere ontwikkeling 2023-bolide: 'We willen Max vooraan opjagen' Formule 1
Formule 1

Mercedes is ambitieus over verdere ontwikkeling 2023-bolide: 'We willen Max vooraan opjagen'

Mercedes is ambitieus over verdere ontwikkeling 2023-bolide: 'We willen Max vooraan opjagen'

Bij Mercedes ligt de focus op het veiligstellen van plek twee in het constructeurskampioenschap, vertelt Chief Technical Officer Mike Elliott. Elliott denkt dat de Mercedes-auto dicht bij de Aston Martin en McLaren ligt, dus het team is goed op weg. De bolide is veel consistenter nu dan een paar maanden geleden. Ook verklapt Elliott dat er nog upgrades aan zitten te komen, en dat Mercedes al bezig is met de auto van 2024.

'Wat we echt willen, is races winnen,' is Chief Technical Officer Elliott heel duidelijk over de doelen van Mercedes, tegenover PlanetF1. 'We willen een auto hebben die vooraan meedoet, vooral met Max (Verstappen, red.) in de Red Bull.' Het is ook vanwege Verstappen in de Red Bull dat Mercedes al niet meer denkt aan de eerste plaats in het kampioenschap, maar zich focust op plek twee veiligstellen. 'Ik denk dat we aan het strijden zijn voor die tweede plaats. Ons tempo lag dicht bij dat van Alonso in de Aston Martin, dicht bij dat van de McLaren van Norris en ik denk dat wat we echt willen doen, is onszelf duidelijk voor de andere auto's zien te krijgen en Max vooraan opjagen.'

Volgens Elliott is er reden genoeg bij Mercedes om te denken dat ze inderdaad de jacht op Verstappen kunnen openen, want volgens de aerodynamicus wordt de Mercedes-bolide steeds consistenter. 'Wat bemoedigend is, is dat we een prestatieniveau van de auto beginnen te zien dat consistent is van race tot race. We zien geen ups en downs en we zijn in staat om het beste uit de auto te halen. Ik denk dat dat bemoedigend is voor de toekomst.' Mercedes-coureur Hamilton wist, bijvoorbeeld, het hele seizoen niet lager dan plaats acht te finishen, een stap vooruit in vergelijking met de prestaties van de Brit vorig jaar. Toen reed Hamilton in zijn Mercedes-bolide soms nog achteraan het veld.

Mercedes komt met nieuwe upgrades en optimalisatiewerk

Ook over de aankomende upgrades wilde Elliott wel wat verklappen en hij beloofde dat er 'nog een paar dingen' aankomen voor de komende races. 'We hebben een upgrade meegenomen naar Zandvoort en die deed wat we ervan verwachtten. We moeten in de loop van de komende races nog een paar dingen doen en er is ook nog heel wat optimalisatiewerk te doen: Hoe kunnen we dat laatste beetje prestatie uit de auto halen door de afstelling en nog belangrijker, wat kunnen we leren voor dingen die we in de winter willen doen voor de auto van volgend jaar?'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws