Lawson over de geblesseerde Ricciardo: 'Daniel is een geweldige kerel' Formule 1
Formule 1

Lawson over de geblesseerde Ricciardo: 'Daniel is een geweldige kerel'

Lawson over de geblesseerde Ricciardo: 'Daniel is een geweldige kerel'

Liam Lawson mocht tijdens het weekend in Zandvoort onverwacht plaatsnemen in het AlphaTauri-stoeltje van Daniel Ricciardo, nadat de Australiër eerder geblesseerd was geraakt tijdens een vrije training. Volgens Lawson had de Australiër nog wel even tijd om zijn vervanger bemoedigende woorden toe te spreken, en zei hij dat de Nieuw-Zeelander er het beste van moest maken. Lawson benadrukt de behulpzaamheid van Ricciardo bij zijn F1-debuut, en hoopt met zijn optredens in de koningsklasse een goede auditie te kunnen doen voor een stoeltje als voltijdscoureur.

'Het was heel plotseling', vertelde Lawson exclusief aan PlanetF1 over zijn onverwachte F1-debuut in Zandvoort. 'Het is natuurlijk nooit een situatie (waar je in wilt zitten, red.) en ik voel mee met Daniel (Ricciardo, red.). Ik wilde mijn debuut in de Formule 1 niet op zo'n manier maken, maar als je die kans krijgt, moet je hem natuurlijk grijpen.' Lawson kreeg tijdens het raceweekend in Zandvoort onverwacht te horen dat hij potentieel Ricciardo moest gaan vervangen.

Volgens de coureur uit Nieuw-Zeeland was zijn F1-debuut niet gelijk helemaal zeker, wat een spannende twee uur betekende. 'Toen ik hoorde wat de blessure was en dat er een grote kans was dat hij niet zou kunnen rijden, was het twee uur lang heel spannend voordat we de beslissing namen. We moesten wachten tot alles 100% zeker was (over Ricciardo, red.). Die twee uur waren behoorlijk stressvol, gewoon omdat ik niet wist wat er ging gebeuren. En als het dan eenmaal bevestigd is, misschien nog een uur stress erna, maar toen hadden we nog zoveel te doen om ons voor te bereiden op het rijden, dus uiteindelijk werd het overgenomen door de werkdruk die je moet doormaken.'

Lawson: 'Daniel is een geweldige kerel'

Op de vraag of hij contact had gehad met Ricciardo, nadat hij had gehoord dat hij zijn stoeltje voor de komende races zou overnemen, antwoordde Lawson van wel: 'Daniel (Ricciardo, red.) is de geweldige kerel die hij is. Hij was super aanmoedigend. Voordat hij wegging om geopereerd te worden, was hij nog steeds op de baan en hij was erg behulpzaam.' Lawson onthult ook wat de Australiër precies tegen hem had gezegd: 'Hij zei dat ik er het beste van moest maken en als ik hulp nodig had, dat ik het hem moest vragen. Hij was daar heel, heel goed in.'

Lawson wordt ook gevraagd hoe hij zijn verdere toekomst in de Formule 1 voor zich ziet. Daarop antwoordt de Nieuw-Zeelander dat hij het per race bekijkt. 'Elke keer dat je in de F1 rijdt, is het denk ik een auditie voor voltijd (coureur, red.). Als je in zo'n situatie terechtkomt, krijg je maar één kans en die krijg je niet nog een keer.' Lawson mag ook tijdens het Grand Prix-weekend in Monza weer bewijzen hoe goed hij met de F1-auto om kan gaan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws